Έρχονται και άλλοι: Ποιους τελειώνει μετά τον Βαρβιτσιώτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Διάγγελμα Μητσοτάκη: Τα 3 νέα μέτρα που θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός για το Πάσχα

Οι επόμενες κινήσεις του πρωθυπουργού

Ο Χρήστος Στυλιανίδης αναλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Ναυτιλίας, μετά από την παραίτηση του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, στη «σκιά» της δολοφονίας του 36χρονου Αντώνη,  στο λιμάνι του Πειραιά.

«Όλοι κρίνονται συνεχώς. Μετά τις εξελίξεις της προηγούμενης εβδομάδας η απόφαση του πρώην υπουργού (σ.σ Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη) ήταν αναπόφευκτη και ορθή», είπε ο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, «αδειάζοντας» τον κ. Βαρβιτσιώτη και ανακοινώνοντας το όνομα του νέου υπουργού.

«Σχετικά με την επιλογή στο πρόσωπο του Χρήστου Στυλιανίδη, μιλάμε για έναν άνθρωπο με κυβερνητική εμπειρία και μάλιστα έχει υπάρξει πολιτικός προϊστάμενος ενός Σώματος Ασφαλείας, ενός υπουργείου, του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας, που συμμετείχε και συμμετέχει στο ΚΥΣΕΑ, και στο είναι πολύ σημαντικό, όπως και το υπουργείο Ναυτιλίας», υπογράμμισε ο κ. Μαρινάκης.

«Είναι ένας πολιτικός με ευρωπαϊκή εμπειρία, καθώς μιλάμε για την Ναυτιλία, έναν χώρο με πολύ σημαντικές διεθνείς προεκτάσεις, έναν χώρο εξωστρεφή και αυτό είναι πολύ σημαντικό, και βέβαια μιλάμε για έναν πολιτικό με επιχειρησιακή εμπειρία», επεσήμανε.


Γιατί ο Χρήστος Στυλιανίδης;

Ο Χρήστος Στυλιανίδης είχε ορκιστεί υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας στις 10 Σεπτεμβρίου του 2021, αναλαμβάνοντας το χαρτοφυλάκιο ενός Υπουργείου που μόλις είχε συσταθεί με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη με στόχο τη δημιουργία μιας υποδομής-πρότυπο.

Ο Στυλιανίδης είχε επιλεγεί για να… βάλει τάξη στο νεοσύστατο υπουργείο, ενώ είχε παραιτηθεί και από ευρωπαϊκούς θεσμούς για αυτό τον λόγο. Επί της θητείας του δημιουργήθηκε το 112, το μόνο που φαίνεται πως λειτουργεί ολόσωστα στην Πολιτική Προστασία αλλά και αυτό που έχει σώσει ζωές.

Ο Χρήστος Στυλιανίδης είναι προσωπική επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη για να… βάλει τάξη στο υπουργείο Ναυτιλίας όπου υπάρχουν ελλείψεις έμψυχου δυναμικού στα λιμάνια και που τα πλοία αναχωρούν με ανοιχτές μπουκαπόρτες, θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια των επιβατών…


Έρχονται και άλλοι υπουργοί

Ο ανασχηματισμός φαίνεται πως είναι θέμα χρόνου αφού υπάρχει δυσαρέσκεια για συγκεκριμένα πρόσωπα στην κυβέρνηση.

Ίσως και πριν από την επίσκεψη του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, η οποία όπως όλα δείχνουν θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, θα δούμε αλλαγές στα πρόσωπα της κυβέρνησης.

Στο «μάτι του κυκλώνα» βρίσκεται ένας υπουργός μετά τις πλημμύρες στη Θεσσαλία. Άλλωστε, οι δύο επισκέψεις του Κυριάκου Μητσοτάκη μέσα σε λίγες ημέρες στη Λάρισα, δείχνουν πως στο Μαξίμου αντιλαμβάνονται την οργή για την καθυστέρηση της κρατικής μηχανής στη διάσωση πολιτών.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.