Ήρθε να βάλει τάξη: Γιατί ο Μητσοτάκης επέλεξε Στυλιανίδη στη θέση του Βαρβιτσιώτη

Ήρθε να βάλει τάξη: Γιατί ο Μητσοτάκης επέλεξε Στυλιανίδη στη θέση του Βαρβιτσιώτη

Ο Χρήστος Στυλιανίδης στο υπουργείο Ναυτιλίας

Ο Χρήστος Στυλιανίδης είναι ο νέος υπουργός Ναυτιλίας στη θέση του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη μετά τις δηλώσεις του δεύτερου για τη δολοφονία του Αντώνη στο λιμάνι του Πειραιά από το πλήρωμα του Blue Horizon.


Όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, ο κ. Στυλιανίδης θα είναι ο αντικαταστάτης του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη που υπέβαλε πριν από λίγο την παραίτησή του, με αφορμή δήλωσή του για τον θάνατο του 36χρονου στο λιμάνι του Πειραιά.


Η ανάρτηση της παραίτησης

Ο παραιτηθείς υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής γνωστοποίησε την απόφασή του από τα μέσα κοινωικής δικτύωσης, όπου, μεταξύ άλλων, έκανε ανασκόπηση στην πολιτική του διαδρομή.

Παράλληλα, εξηγεί πως υπέβαλε την παραίτησή του στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ υπογραμμίζει τους λόγους που τον οδήγησαν στην παραίτησή του από τη θέση μετά από τρεις μήνες.

Γιατί ο Στυλιανίδης;

Ο Χρήστος Στυλιανίδης είχε ορκιστεί υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας στις 10 Σεπτεμβρίου του 2021, αναλαμβάνοντας το χαρτοφυλάκιο ενός Υπουργείου που μόλις είχε συσταθεί με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη με στόχο τη δημιουργία μιας υποδομής-πρότυπο.

Ο Στυλιανίδης είχε επιλεγεί για να… βάλει τάξη στο νεοσύστατο υπουργείο, ενώ είχε παραιτηθεί και από ευρωπαϊκούς θεσμούς για αυτό τον λόγο. Επί της θητείας του δημιουργήθηκε το 112, το μόνο που φαίνεται πως λειτουργεί ολόσωστα στην Πολιτική Προστασία αλλά και αυτό που έχει σώσει ζωές.

Ο Χρήστος Στυλιανίδης είναι προσωπική επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη για να… βάλει τάξη στο υπουργείο Ναυτιλίας όπου υπάρχουν ελλείψεις έμψυχου δυναμικού στα λιμάνια και που τα πλοία αναχωρούν με ανοιχτές μπουκαπόρτες, θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια των επιβατών…

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.