Μετά τη διπλή συντριβή στις εκλογές: Πάει για comeback «μεγατόνων» με Κασσελάκη ο ΣΥΡΙΖΑ

Μετά τη διπλή συντριβή στις εκλογές: Πάει για comeback «μεγατόνων» με Κασσελάκη ο ΣΥΡΙΖΑ

Αν το δούμε κι αυτό...

Ως γνωστόν, στις πρόσφατες «διπλές» εκλογές Μαΐου και Ιουνίου ο ΣΥΡΙΖΑ καταβαραθρώθηκε, καθώς γνώρισε συντριπτική ήττα από την Νέα Δημοκρατία (την οποία φιλοδοξούσε, στα χαρτιά, να «πιάσει» ή ακόμα και να γίνει ξανά κυβέρνηση), χάνοντας τόσο μεγάλο ποσοστό που όχι μόνο δεν πλησίασε το κυβερνών κόμμα, αλλά ήρθε πιο κοντά στο ΠΑΣΟΚ.

Εξέλιξη αυτής της κατάστασης ήταν, φυσικά, η παραίτηση εν τέλει του εμβληματικού αρχηγού του συνασπισμού, Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος μετά από πάρα πολλά χρόνια στο τιμόνι αποφάσισε να παραδώσει το… δαχτυλίδι.

Τα πράγματα μέχρι πρότινος στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ξεκάθαρα, με την Έφη Αχτσιόγλου να είναι όχι απλά αδιαφιλονίκητο φαβορί, αλλά σχεδόν σίγουρη νικήτρια της διαδικασίας.

Ο ερχομός από το… πουθενά του Στέφανου Κασσελάκη, όμως, όχι απλά άλλαξε τις ισορροπίες αλλά έκανε και ντέρμπι την άτυπη μάχη, καθώς ναι μεν η Αχτσιόγλου παραμένει ένα βήμα μπροστά, αλλά δεν αποκλείεται να δούμε ανατροπή της τελευταίας στιγμής.

Τα πράγματα στην αξιωματική αντιπολίτευση μετά από μια παρατεταμένη περίοδο πλήρους απογοήτευσης φαίνεται πως βελτιώνονται στο αμιγώς πολιτικό κομμάτι, καθώς η φθορά της ΝΔ με τα όσα αδιανόητα γίνονται εσχάτως στη χώρα μας είναι δεδομένη. Η αντιστροφή του κλίματος για την μέχρι πρότινος κραταιά κυβέρνηση είναι εμφανής και στον ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν δεδομένο πως αυτό θ’ αρχίσει να φαίνεται το προσεχές διάστημα.

Μάλιστα, οι… ψίθυροι αναφέρουν πως το ολικό comeback και η ουσιώδης μείωση της διαφοράς από την (εννοείται ακόμα πρωτοπόρο) Νέα Δημοκρατία θα γίνει πιο γρήγορα με τον Στέφανο Κασσελάκη ως πρόεδρο, παρά με την Έφη Αχτσιόγλου.

Περισσότερα επί του θέματος προσεχώς…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Μετά τις καταστροφές: Ώρα Μαρινάκη στην ΝΔ…

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.