Δημοσκόπηση με ανατροπές κι εκπλήξεις: Ποιοι δίνουν μάχη σώμα με σώμα για την αρχηγία του ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση με ανατροπές κι εκπλήξεις: Ποιοι δίνουν μάχη σώμα με σώμα για την αρχηγία του ΣΥΡΙΖΑ

Και το παρασκήνιο για τον κρυφό υποψήφιο

Σε ένα τελείως διαφορετικό κλίμα και τοπίο από τις πανηγυρικές εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ τον Μάιο του 2022, με την επανεκλογή του Αλέξη Τσίπρα, ρίχνονται στην μάχη οι πέντε υποψήφιοι.

Λίγες ημέρες πριν τις εκλογές για τον διάδοχο του Αλέξη Τσίπρα, η προσέλευση των μελών αλλά και η εγγραφή νέων αποτελούν ένα σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες στον ΣΥΡΙΖΑ.

Εφη Αχτσιόγλου, Στέφανος Κασσελάκης, Νικος Παππάς, Στέφανος Τζουμάκας και Ευκλείδης Τσακαλώτος έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου προκειμένου, κυρίως, να πείσουν ώστε η συμμετοχή στη διαδικασία να είναι μεγάλη.

Μεγάλη ή μικρή, το σίγουρο είναι πως νέος πρόεδρος στον ΣΥΡΙΖΑ θα εκλεγεί. Όμως ποιος θα πάρει την αρχηγία μετά την ηχηρή αποχώρηση Τσίπρα;

Ο… κρυφός υποψήφιος

Τις τελευταίες ημέρες κυκλοφορούσε έντονα μία φημολογία και στα ενδότερα του ΣΥΡΙΖΑ για μία έκτη υποψηφιότητα που θα εμφανιζόταν την τελευταία στιγμή για την ηγεσία του κόμματος.

Τελικά στο Διαρκές Συνέδριο του Σαββάτου οριστικοποιήθηκαν οι πέντε υποψηφιότητες που γνωρίζουμε. Υπήρξε όμως ή όχι η πρόθεση και για έκτη υποψηφιότητα; Η απάντηση είναι καταφατική και μάλιστα προς τούτο την προηγούμενη βδομάδα διενεργήθηκε κρυφή δημοσκόπηση γνωστής εταιρείας, από το ενδιαφερόμενο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ που και σήμερα κατέχει μια ζηλευτή για πολλούς θέση.

Τα αποτελέσματα αυτής της δημοσκόπησης δεν ήταν ικανοποιητικά για τον ενδιαφερόμενο και γι’ αυτό δεν προχώρησε στην εκδήλωση της υποψηφιότητάς του.

Ποιοι θα κονταροχτυπηθούν;

Ενδιαφέρον όμως με βάση τα αποτελέσματα έχει η τάση που διαμορφώνεται στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ μετά την εμφάνιση του Στέφανου Κασσελάκη.

Σύμφωνα λοιπόν με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης η Έφη Αχτσιόγλου καταλάμβανε την πρώτη θέση με ποσοστό 25%. Δεύτερος ο Στέφανος Κασελάκης με 20%, τρίτος ο Ευκλείδης Τσακαλώτος με 12%. Στην τέταρτη θέση ο Στέφανος Τζουμάκας με 10% στην Πέμπτη ο Νίκος Παππάς με 6% και τελευταίος με 4% ο ενδιαφερόμενος που παρήγγειλε και την δημοσκόπηση, σύμφωνα με το eretikos.gr.

Το μικρό ποσοστό που συγκέντρωσε φυσικά τον αποθάρρυνε από το να εκδηλώσει την υποψηφιότητά του. Όμως τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης έχουν γίνει γνωστά στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και ίσως γι’ αυτό πολλοί μιλούν για το δίδυμο Αχτσιόγλου-Κασσελάκη που θα κονταροχτυπηθεί στον δεύτερο γύρο.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.