Σπαρτιάτες τέλος…

Άρχισαν τα όργανα στους Σπαρτιάτες - Ποιος κινδυνεύει να χάσει την έδρα του 

Εξελίξεις μετά την ανακωχή Στίγκα με βουλευτές

Ο… εμφύλιος στους Σπαρτιάτες μπορεί να έληξε με ανακωχή και επιστροφή των βουλευτών, αλλά τα όσα ειπώθηκαν παράγουν εξελίξεις.

Ο Βασίλης Στίγκας εμφανίστηκε στο κοινοβούλιο προ ημερών, χωρίς τους βουλευτές του και υποστήριξε ότι υπάρχει greek mafia και Δον Κορλεόνε στο κόμμα και ότι οι βουλευτές του παίρνουν γραμμή από τον καταδικασμένο Κασιδιάρη.

Οι δηλώσεις είχαν σαν αποτέλεσμα την κλήση του από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. αι μπορεί ο Στίγκας να πήρε πίσω τις κατηγορίες για μαφία και να επέστρεψαν πίσω οι βουλευτές, αλλά τα όσα συνέβησαν δεν αποκλείεται να φέρουν και το τέλος του κόμματος.

Και αυτό διότι ο Άρειος Πάγος ερευνά αν από τις δηλώσεις Στίγκα προκύπτει σαφώς παραβίαση της νομοθεσίας και αν ο αφανής επικεφαλής του κόμματος είναι ο καταδικασμένος Ηλίας Κασιδιάρης και κακώς συνεπώς δόθηκε άδεια στο κόμμα να κατέβει στις εκλογές.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την εκλογική νομοθεσία, απαγορεύεται σε καταδικασμένο έστω και πρωτόδικα για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, να είναι επικεφαλής κόμματος, όπως απαγορεύεται να ασκεί ατύπως και κρυφίως την καθοδήγηση του κόμματος, να είναι δηλαδή ο αφανής ηγέτης.

Αν το δικαστήριο κρίνει ότι όντως ο Ηλίας Κασιδιάρης είναι ο άτυπος ηγέτης του κόμματος και συνεπώς η κάθοδος του κόμματος στις εκλογές ήταν παράνομη, όπως κατήγγειλε ο Βασίλης Στίγκας, τότε τα σενάρια είναι τα εξής:

  • Πρώτον, να ξαναγίνουν εκλογές, μια απόφαση τελείως απίθανη γιατί δεν θα αναλάβει κανένας δικαστής μια τέτοια ευθύνη.
  • Δεύτερον, να ξαναγίνουν εκλογές στις περιφέρειες όπου έχουν εκλεγεί οι 12 βουλευτές των Σπαρτιατών, επίσης απίθανο για τους ίδιους λόγους.
  • Υπάρχει όμως και μια τρίτη εκδοχή. Το εκλογοδικείο να αποφασίσει ότι οι 12 Σπαρτιάτες εκπίπτουν του αξιώματος, αφού κακώς συμμετείχαν στις εκλογές και να κατανείμει στα άλλα κόμματα τις έδρες, ανάλογα με τα υπόλοιπα που έχουν από το αποτέλεσμα των τελευταίων εκλογών.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.