Blue Horizon: Η αποκτήνωση της ελληνικής κοινωνίας…

Δολοφονία 36χρονου στο Blue Horizon: Γι’ αυτό δεν υπήρχε περίπτωση να σωθεί ακόμα κι αν ήξερε κολύμπι

Πνίγηκε ένας άνθρωπος στα απόνερα του πλοίου....

Μνήμες από το δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή το 2013 στον 19χρονο Θανάση Καναούτη, ξύπνησε το βίντεο με τις τελευταίες στιγμές του 36χρονου Έλληνα, που οι υπάλληλοι του Blue Horizon έσπρωξαν κυριολεκτικά στο θάνατό του, λίγες ώρες αφότου έγινε γνωστό το συμβάν.

Η πλοιοκτήτρια εταιρεία εκφράζει τη θλίψη και την οδύνη της για το συμβάν, όμως με ανακοίνωσή του στο επιβατικό κοινό, το πλήρωμα του πλοίου είχε σπεύσει να αποσείσει κάθε ευθύνη από πάνω του λίγες στιγμές μετά το γεγονός.

Ήταν, αλήθεια, τόσο μεγάλο έγκλημα το ότι πήγε τελευταία στιγμή ο 36χρονος να επιβιβαστεί στο πλοίο; Δεν μπορούσε να αγοράσει πάνω στο λογιστήριο του πλοίου εισιτήριο;

Πέραν από τον αποτροπιασμό και την οργή που γεννούν αυτές οι σκηνές, γεννιούνται παράλληλα και μεγάλα ερωτήματα. Έχουμε φτάσει σε τέτοιο σημείο αποκτήνωσης και κυνισμού ως κοινωνία, που φτάνει ένας άνθρωπος στο θάνατο για μια τόσο μικρή αβλεψία όπως η καθυστέρηση στην επιβίβαση;

Έρχονται, πάντως, στιγμές, που οι λέξεις δυσκολεύονται να αποτυπώσουν κάποιο γεγονός. Και αυτό το συμβάν, είναι μια από αυτές.


Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.