Έπεσαν έξω οι αρχικές προβλέψεις του καιρού: Χάθηκε ο Σεπτέμβρης…

Έπεσαν έξω οι αρχικές προβλέψεις του καιρού: Χάθηκε ο Σεπτέμβρης...

Τα νέα δεν είναι καλά

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που επιλέγουν τον Σεπτέμβρη ως μήνα διακοπών. Τα νησιά έχουν λιγότερο κόσμο, οι τιμές είναι πεσμένες και ο καιρός την συγκεκριμένη περίοδο συνήθως καλός. Δυστυχώς όμως ο φετινός καιρός θα είναι η εξαίρεση στον κανόνα του ηλιόλουστου Σεπτέμβρη.

Τον κώδωνα του κινδύνου για τον καιρό της επόμενης εβδομάδας έκρουσε ο μετεωρολόγος, κ. Κλέαρχος Μαρουσάκης. Συγκεκριμένα ανέφερε πως τα δύσκολα έρχονται από Δευτέρα, με την κακοκαιρία να διαρκεί έως και την Πέμπτη.

Πρόκειται για γενικευμένη κακοκαιρία, που θα χτυπήσει σταδιακά ολόκληρη την εβδομάδα. Τόνισε πως ο καιρός θα θυμίσει προχωρημένο φθινόπωρο, Οκτώβριο ακόμη και Νοέμβριο.

«Από τις αρχές της άλλης εβδομάδας, δηλαδή τη Δευτέρα και στη συνέχεια, περιμένουμε μια ιδιαίτερα σημαντική κακοκαιρία. Θα θυμίσει ο καιρός προχωρημένο φθινόπωρο, δηλαδή Οκτώβριο – Νοέμβριο. Θα έχουμε πολλές βροχές, επικίνδυνες βροχές, δεν αποκλείεται να έχουμε και πλημμυρικά επεισόδια. Η θερμοκρασία θα πέσει κατακόρυφα. Θα χτυπήσει ολόκληρη τη χώρα. Είναι ένα κύμα κακοκαιρίας, το οποίο θα ξεκινήσει από τα Βαλκάνια και θα καταλήξει προς τα νοτιότερα τμήματα του Ιονίου», σημείωσε.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.