Άσ’ το ήσυχο το ρημάδι: Η νέα, μεγάλη αλλαγή του Έλον Μασκ στο twittter που θα επηρεάσει όλους τους χρήστες

Άσ' το ήσυχο το ρημάδι: Η νέα, μεγάλη αλλαγή του Έλον Μασκ στο twittter που θα επηρεάσει όλους τους χρήστες

Twitter, είπαμε; Χ εννοούσαμε...

Του έχει αλλάξει τα φώτα. Από τότε που έγινε αποδεκτή η πρόταση εξαγοράς του, έναντι του ταπεινού ποσού των 44.οοο.οοο.οοο (και ολογράφως, για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις: σαράντα τεσσάρων δισεκατομμυρίων) δολαρίων, έχει βαλθεί να… χαλάσει ένα Μέσο το οποίο μια χαρά ήταν και εξυπηρετούσε τους χρήστες του.

Ο λόγος για τον ζάπλουτο Έλον Μασκ, ο οποίος εδώ και έναν περίπου χρόνο που πήρε το twitter κάνει το ένα πείραμα μετά το άλλο, τροποποιώντας τα… πάντα.

Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα όλων, βέβαια, η μετονομασία του σε X και το γεγονός πως το διάσημο σήμα με το πουλάκι σε μπλε φόντο που παρέπεμπε σε τιτίβισμα (tweet) δεν υπάρχει πια, αλλά έχει αντικατασταθεί από ένα λευκό Χ σε μαύρο φόντο.

Οι αλλαγές, όμως, δεν σταματούν εδώ: όπως ανακοίνωσε ο ίδιος μέσω του προσωπικού του λογαριασμού, οι χρήστες του Χ θα μπορούν να κάνουν ηχητικές κλήσεις και βιντεοκλήσεις στο εγγύς μέλλον.

Και μπορεί αυτή η κίνηση στην ουσία εξομοιώνει το X με το Facebook, το WhatsApp και το Instagram, ένας ειδικός στον τομέα της κυβερνοασφάλειας προειδοποίησε ότι σοβαρά ερωτήματα περιβάλλουν την ασφάλειά του.

Πέραν τούτου, η κίνηση αυτή του μεγιστάνα της τεχνολογίας αν και θα ενθουσιάσει κάποιους λόγω των νέων δυνατοτήτων (που, βέβαια, μπορείς να κάνεις βιντεοκλήσεις σε 874 διαφορετικές εφαρμογές, αλλά οκ…), απομακρύνει ολοένα και περισσότερο το X από την ουσία του twitter όταν αυτό φτιάχτηκε.

Εξ ου και «πέφτει» ήδη… κράξιμο.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.