Επένδυση εκατομμυρίων: Η Εθνική οδός Tesla του Elon Musk αλλάζει την Ελλάδα

Επένδυση εκατομμυρίων: Η Εθνική οδός Tesla του Elon Musk αλλάζει την Ελλάδα

Το μεγαλεπήβολο σχέδιο του Elon Musk

Το όραμα του Elon Musk φαίνεται ότι περνάει και από τη χώρα μας καθώς στο μεγαλεπήβολο πρότζεκτ του συμπεριλαμβάνει και την Ελλάδα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «Έθνους της Κυριακής» το σχέδιο του Musk είναι η δηµιουργία υπερεθνικών διαδροµών εξοπλισµένων µε έξυπνους ταχυφορτιστές, οι οποίοι παρέχουν απόλυτη αυτονοµία και εξυπηρέτηση στον στόλο των οχηµάτων της Tesla.

Η µεγαλύτερη ενιαία ηλεκτρική λεωφόρος που έχουν σχεδιάσει τα στελέχη της Tesla επί ευρωπαϊκού εδάφους θα ξεκινά από την Πορτογαλία, θα διατρέχει την Ισπανία, τη Νότια Γαλλία, την Ιταλία και θα συνεχίζει στην Ελλάδα, από την Πάτρα στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, µέχρι την Αλεξανδρούπολη εντός ελληνικού εδάφους, και θα καταλήγει στην Ανατολική Θράκη και την Κωνσταντινούπολη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «Έθνους» το ελληνικό τµήµα της διαδροµής θα ξεκινά από το λιµάνι της Πάτρας και ακολουθώντας τη διαδροµή της ΠΑΘΕ και της Εγνατίας θα καταλήγει στην Αλεξανδρούπολη.

Το σύνολο της επένδυσης για τους 1.500 σταθµούς ταχυφόρτισης σε όλη τη διαδροµή θα φτάσει τα 60 µε 70 εκατ. ευρώ.

Το αν θα προχωρήσει ή όχι το συγκεκριμένο πρότζεκτ και στη χώρα μας θα εξαρτηθεί από την πορεία των συζητήσεων των τεχνοκρατών του Musk με την ελληνική πλευρά.

Αν λυθούν τα γραφειοκρατικά προβλήματα, τότε το έργο θα πραγματοποιηθεί και τα οφέλη για τη χώρα μας θα είναι πολλά και σημαντικά.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.