Θα είχε… μπλέξει ο Κυριάκος και η ΝΔ: Η κίνηση-«βόμβα» το βράδυ της παραίτησης Τσίπρα που έμεινε στη μέση

Θα είχε... μπλέξει ο Κυριάκος και η ΝΔ: Η κίνηση-«βόμβα» το βράδυ της παραίτησης Τσίπρα που έμεινε στη μέση

Τα πάντα θα ήταν πολύ διαφορετικά τώρα...

Η υποψηφιότητα Κασσελάκη για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ έχει… ταράξει τα νερά στο πολιτικό τοπίο της χώρας, καθώς αίφνης ο διαφαινόμενος περίπατος της Έφης Αχτσιόγλου τίθεται εν αμφιβόλω . 

Παράλληλα, όμως, έχει φέρει ξανά στο προσκήνιο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που μετά τη βαριά διπλή ήττα στις εθνικές εκλογές δε διάγει και τις καλύτερες μέρες του.

Ωστόσο, υπάρχει μία τεράστια αποκάλυψη για το τι έγινε παρασκηνιακά το βράδυ που παραιτήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας από την ηγεσία του κόμματος. Ένα περιστατικό που θα μπορούσε ν’ αλλάξει άρδην το πολιτικό σκηνικό στη χώρα μας και να βάλει πραγματικά πολύ δύσκολα στην κραταιά Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ποιο είναι αυτό;

Όπως αποκαλύπτει το ieidiseis.gr το βράδυ τις 29ης Ιουνίου ο Νίκος Ανδρουλάκης δέχτηκε πιέσεις προκειμένου να κινήσει τις διαδικασίες για να γίνουν ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ ένα ενιαίο κόμμα, με εκλογή προέδρου από τη βάση!

Γράφει χαρακτηριστικά στο site ο Βασίλης Σκουρής για το τι ακριβώς συνέβη:«Πρόεδρε δήλωσε αμέσως πως ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να γίνουν ένα κόμμα. Και ζήτησε να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες να εκλεγεί αρχηγός του νέου κόμματος από τη βάση, με καθολική ψηφοφορία. Αυτοί που θα προσέλθουν θα είναι και τα μέλη του νέου κόμματος. Εξάλλου μόνο εσύ θα είσαι υποψήφιος, τώρα με την παραίτηση Τσίπρα ποιος από τον ΣΥΡΙΖΑ θα μπορέσει να είναι υποψήφιος; Θα μαζέψουμε όλο τον κόσμο», ήταν περίπου η πρόταση.

Τα στελέχη δε που έκαναν την πρόταση (για ευνόητους λόγους δεν δημοσιεύουμε τα ονόματα) δεν ήταν αντίπαλοι ή υπονομευτές του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, αλλά φίλα διακείμενοι σε αυτόν!

Ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν αποδέχτηκε την πρόταση, αλλά ούτε καν τη συζήτησε.

Καταλαβαίνει λοιπόν κανείς πως αν είχε γίνει αυτή η κίνηση τα πράγματα θα μπορούσαν στον προοδευτικό χώρο να είναι πολύ διαφορετικά και ν’ «απειληθεί» η Νέα Δημοκρατία.

Αν, όμως…

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.