Sold out και τον Σεπτέμβριο: Το «αθόρυβο» νησί που βγήκε νο1 στον ελληνικό τουρισμό το 2023 και… έσβησε την Μύκονο

Sold out και τον Σεπτέμβριο: Το «αθόρυβο» νησί που βγήκε νο1 στον ελληνικό τουρισμό το 2023 και... έσβησε την Μύκονο

Από το πουθενά!

Είναι, εδώ και πάρα πολλά χρόνια, το δίπολο που «τραβάει» τους περισσότερους επισκέπτες στη χώρα μας το καλοκαίρι. Ένα… προαιώνιο ζευγάρι που έδινε την αίσθηση πως δεν πρόκειται να σπάσει ποτέ, καθώς οι τουρίστες πήγαιναν είτε στο ένα είτε στο άλλο ή, αν είχανε βέβαια τα λεφτά, και στα δύο.

Μιλάμε φυσικά για τη Μύκονο και την Σαντορίνη. Τα δύο υπέροχα ελληνικά νησιά απολαμβάνουν παγκόσμια φήμη και κατακλύζονται από κόσμο τους τρεις μήνες του καλοκαιριού.

Με την απεχθή εμφάνιση του κορωνοϊού η κίνηση, όπως ήταν απολύτως αναμενόμενο, «έσπασε» λίγο, όμως από τον Ιούνιο του 2022 και μετά φαίνεται πως επιστρέψαμε στην τουριστική κανονικότητα.

Επομένως, και φέτος οι… νικητές θα ήταν η Μύκονος και η Σαντορίνη, σωστά;

Κι όμως, όχι! Το νησί των Ανέμων γνώρισε σημαντική πτώση (και λόγω των εξαιρετικά τσουχτερών τιμών του), ενώ και η Σαντορίνη είχε μία πτώση στις κρατήσεις.

Αυτό έφερε στον… αφρό την Αντίπαρο, που αναδεικνύεται σιγά-σιγά στον μεγάλο κερδισμένο της τουριστικής σεζόν. Το μικρό νησί των Κυκλάδων με το εξαιρετικό φαγητό διέλυσε τον ανταγωνισμό, είδε τα καταλύματά του να νοικιάζονται το ένα μετά το άλλο και είναι σχεδόν γεμάτο και για τον Σεπτέμβριο.

Από κοντά και η Πάτμος που μπήκε επίσης πολύ δυνατά στην αγορά και πήρε μεγάλο μερίδιο της πίτας.

Απλά εντυπωσιακό, δε νομίζετε;

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.