Η πιο τίμια στάση: Το πήρε απόφαση ο Τσίπρας…

Η πιο τίμια στάση: Το πήρε απόφαση ο Τσίπρας...

Δεν «μπλέκει»...

Παραμένει- αν και απέχει συνειδητά εδώ και δύο μήνες πια από τα «φώτα»- το απόλυτο σημείο αναφοράς του κόμματός του, με το «του» να βρίσκεται εκεί μέχρις ότου κινηθούν οι διαδικασίες και υπάρξει ανάδειξη νέου προέδρου. Τα πάντα, αν και πλέον δε μιλά… πουθενά, περιστρέφονται γύρω του στον ΣΥΡΙΖΑ και όλοι περιμένουν ν’ ανοίξει τα χαρτιά του.

Ο λόγος, φυσικά, για τον Αλέξη Τσίπρα, τον εμβληματικό (πρώην, πλέον) αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος αποχώρησε από τον προεδρικό θώκο με τις διαδικασίες διαδοχής να έχουν ξεκινήσει προ πολλού.

Τις τελευταίες ημέρες κυκλοφορεί εντόνως η φήμη πως ο πρώην πρωθυπουργός προτίθεται να μιλήσει στο Διαρκές Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ το επόμενο Σάββατο (2/9), όμως κάτι τέτοιο δεν ευσταθεί και απέχει πόρρω από την πραγματικότητα.

Ο Αλέξης Τσίπρας δε θέλει να στραφούν επάνω του τα φώτα και να τραβήξει όλη την προσοχή (πράγμα δεδομένο αν ανέβει στο βήμα) και, πάνω απ’ όλα, δεν επιθυμεί να παρερμηνευτούν τα λεγόμενά του και να φανεί ότι… σπρώχνει τον έναν ή τον άλλον υποψήφιο.

Όπως έχει διαρρεύσει από το περιβάλλον του δεν πρόκειται να στηρίξει κανέναν και το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι η ενότητα και η επόμενη μέρα του κόμματος. Γι’ αυτό και δεν υπάρχει περίπτωση να μιλήσει στην «ημέρα των υποψηφίων προέδρων», όπως έχει χαρακτηριστεί.

Μία καθ’ όλα τίμια στάση, δε νομίζετε;

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.