Φωτιές στην Ελλάδα: Ο «γίγαντας» των αιθέρων θα έσωζε την Πάρνηθα και την Δαδιά

«Όταν η γυναίκα τα έχει δώσει όλα»: Η φωτογραφία από τις φωτιές που κάνει τον γύρο του διαδικτύου

Πώς οι φωτιές σε Πάρνηθα και Δαδιά θα είχαν σβήσει στην αρχή τους;

Πύρινη κόλαση με φωτιές σε αρκετές περιοχές της επικράτειας δοκιμάζει τα όρια αντοχής της Πυροσβεστικής αλλά και των κατοίκων που βλέπουν τις περιουσίες τους να γίνονται στάχτη και το περιβάλλον να «μαυρίζει».

Η χειρότερη καταστροφή των τελευταίων ετών λαμβάνει χώρα στην Πάρνηθα, τη στιγμή που ο νομός Έβρου βρίσκεται αντιμέτωπος με πρωτοφανείς πυρκαγιές.

Τα εναέρια μέσα που παίζουν κομβικό ρόλο στην κατάσβεση πυρκαγιών σε δύσβατες περιοχές ναι μεν αυξήθηκαν σε αριθμό αλλά η ποσότητα του νερού που μεταφέρουν δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλη καθώς πρόκειται για ελικόπτερα.

Οι κυρώσεις της ΕΕ στη Ρωσία έχουν καταστήσει αδύνατη την ενοικίαση του ρωσικού Beriev…

O γίγαντας των αιθέρων είχε καθοριστικό ρόλο στην κατάσβεση των πυρκαγιών το εξαιρετικά δύσκολο καλοκαίρι όπου κάηκε η Εύβοια.

Οι δυνατότητες του Beriev λείπουν από το οπλοστάσιο των αρμόδιων αρχών και τη φετινή περίοδο. Είναι προφανές ότι αν είχε ενοικιαστεί, ενδεχομένως η φωτιά στην Πάρνηθα θα είχε σβήσει νωρίς και το μέτωπο στο Δάσος της Δαδιάς ενδεχομένως δεν θα είχε προλάβει να ξεφύγει.

Πλέον επικρατεί έντονος προβληματισμός για το αν συμφέρει να μην ενοικιάζεται το συγκεκριμένο αεροσκάφος και στη θέση του να επιχειρούν ελικόπτερα.

Η απώλεια του Beriev φάνηκε από πέρυσι, όπου ο σχεδιασμός για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών στην Ελλάδα έχει αλλάξει ριζικά με επιβραδυντικά υγρά για τις φωτιές και αγορά-ενοικίαση αρκετών ελικοπτέρων…

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.