Δολοφονία στην Νέα Φιλαδέλφεια: Αν φτάσαμε στο σημείο ν’ ακούγονται τέτοιες ατάκες…

«Πρώτα έπλυναν, μετά έψαχναν στοιχεία»: Η φωτό που «καίει» την αστυνομία για τη δολοφονία του 29χρονου ΑΕΚτζή (Pic)

Δεν υπάρχουν, πραγματικά, λόγια.

Η φρικώδης δολοφονία στην Νέα Φιλαδέλφεια του 29χρονου Μιχάλη από χούλιγκαν είναι, και δικαίως, το απόλυτο θέμα συζήτησης των τελευταίων ημερών σε ολόκληρη τη χώρα, με τον κόσμο να παρακολουθεί μουδιασμένος τις εξελίξεις.

Άπαντες στέκονται στην πρωτοφανή αδράνεια της ελληνικής αστυνομίας που ενώ είχε ενημερωθεί για την «κατάβαση» των Κροατών «προτίμησε» να τους παρακολουθεί διακριτικά, με αποτέλεσμα ο φίλος της ΑΕΚ να χάσει την ζωή του.

Με τις απολογίες των συλληφθέντων (που, μέχρι στιγμής, έχουν οδηγήσει στην προφυλάκιση 70 ατόμων) να βρίσκονται ακόμα εν εξελίξει, πολλοί προσπαθούν να ξετυλίξουν το κουβάρι του τι ακριβώς συνέβη το μοιραίο βράδυ, ενώ παράλληλα θέλουν να ρίξουν τους τόνους από σεβασμό στη μνήμη του θανόντος.

Κόντρα σε αυτό το ρεύμα, ωστόσο, αποφάσισε να κινηθεί ο ίδιος ο πρόεδρος της Κροατίας, Ζόραν Μιλάνοβιτς, ο οποίος προέβη σε εξαιρετικά προκλητικές δηλώσεις: «Η αστυνομία έχει το δικαίωμα να τους κρατήσει για πέντε ημέρες. Ανεξάρτητα από το γιατί κατέβηκαν, πήγαν να κάνουν επεισόδια, και δεν μπορώ να το υποστηρίξω αυτό, είναι απλά μια περίεργη συμπεριφορά. Αλλά οι πολίτες έχουν τα δικαιώματά τους. Οι συνθήκες της δολοφονίας, δεν έχουν διευκρινιστεί, δεν είναι γνωστές

Τώρα, αν οι ελληνικές αρχές μπορούσαν να κρατήσουν και τους εκατό μέσω κάποιου είδους τεχνητής κράτησης, ξέρω ότι θα είχε στοιχεία εκδίκησης ή συλλογικής ευθύνης. Ακόμα και οι συνθήκες θανάτου αυτού του ανθρώπου δεν είναι οι πιο ξεκάθαρες», σχολίασε σχετικά, κάνοντας τον κόσμο ν’ απορήσει με την- επιεικώς απαράδεκτη- στάση του.

Αν μιλάνε κατ’ αυτόν τον τρόπο τα «επίσημα χείλη», καταλαβαίνει κανείς το μέγεθος του συνολικού σκοταδισμού…

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.