Έτσι γίνεται: Το βίντεο που δείχνει τι θα έπρεπε να κάνει η ΕΛΑΣ για να μη θρηνήσουμε θύματα στην Ν. Φιλαδέλφεια (Vids)

Έτσι γίνεται: Το βίντεο που δείχνει τι θα έπρεπε να κάνει η ΕΛΑΣ για να μη θρηνήσουμε θύματα στην Ν. Φιλαδέλφεια (Vids)

Κι όμως, υπήρχε (προφανέστατη) λύση.

«Τι θα έπρεπε να έχει κάνει η αστυνομία για ν’ αποφευχθεί το μοιραίο;».

Αυτό είναι το κομβικό ερώτημα που βασανίζειτους πάντες μετά τη δολοφονική επίθεση στην Νέα Φιλαδέλφεια, εκεί που ένα 29χρονο παιδί έχασε την ζωή του μετά από μαχαιριά που δέχτηκε στο μπράτσο του, ενώ τρεις ακόμα συμπολίτες μας νοσηλεύονται στο νοσοκομείο.

Η ΕΛΑΣ φέρει- μαζί με τους κυβερνώντες- βαρύτατες ευθύνες για το γεγονός πως παρά το ότι ήξερε (αποδεδειγμένα και πεντακάθαρα πια) πως έρχονται ορδές χουλιγκάνων από την Κροατία «προτίμησε» να τους αφήσει να φτάσουν άκοπα μέχρι την OPAP Arena, επιλέγοντας να τους παρακολουθήσουν διακριτικά, όπως ειπώθηκε.

Αυτό, ωστόσο, είναι το ένα μόνο κομμάτι του λάθους της αστυνομίας, μιας και ακόμα και μετά τις πρώτες εντάσεις άργησε πάρα πολύ για να επέμβει. Αν το είχε κάνει νωρίτερα, τα πράγματα θα ήταν πάρα, μα πάρα πολύ διαφορετικά.

Χαρακτηριστικότατο παράδειγμα σωστής λειτουργίας της αστυνομίας είναι τα όσα έγιναν στο παιχνίδι Κοπεγχάγη – Σπάρτα Πράγας για τον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League: μία μόλις ημέρα μετά το τραγικό συμβάν που οδήγησε στο θάνατο του 29χρονου φίλου της ΑΕΚ, Τσέχοι οπαδοί επιτέθηκαν σε Δανούς στους δρόμους της πόλης, πιάστηκαν στα χέρια και αντάλλαξαν γροθιές, σ’ ένα (σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν τα ξένα ΜΜΕ) προγραμματισμένο ραντεβού οπαδών.

Η ειδοποιός διαφορά με την Ελλάδα είναι πως η αστυνομία της Δανίας επενέβη τάχιστα προτού εκτραχυνθεί περισσότερο η κατάσταση και «έπνιξε» τα επεισόδια σχεδόν εν τη γενέσει τους, ενώ συνέλαβε και 39 Τσέχους χούλιγκαν.

Έτσι γίνεται αν λειτουργεί, λοιπόν, ένα κράτος…

Δείτε παρακάτω τα χαρακτηριστικά βίντεο:

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.