Παιδιά κουράσατε: Θα σταματήσει ποτέ αυτή η χαζομάρα για την Μύκονο;

Μύκονος: Άνδρο αυθαιρεσιών τον χειμώνα το νησί;

Φτάνει, πραγματικά...

Είναι, προφανέστατα, το πιο πολυσυζητημένο νησί ολόκληρης της Ελλάδας (και όχι μόνο…), καθώς κάθε καλοκαίρι γίνεται εκεί το… σώσε και «βουλιάζει», πραγματικά, από κόσμο, με τις εικόνες να κάνουν το γύρο του κόσμου.

Αναφερόμαστε φυσικά στην Μύκονο. Το Νησί των Ανέμων εδώ και πάρα πολλά χρόνια βρίσκεται στο επίκεντρο, με τις αναφορές σε αυτό να δίνουν και να παίρνουν- είτε έχουμε να κάνουμε με αποθέωση για τα όσα προσφέρει είτε με αέναη επίκριση για τα (δεδομένα) «στραβά» του.

Ωστόσο, υπάρχει ένα κύμα, μια «συνήθεια» ας την πούμε έτσι, τα τελευταία χρόνια που έχει γίνει αρκούντως ενοχλητικό.

Σε τι αναφερόμαστε;

Στο γεγονός πως υπάρχουν μυριάδες ρεπορτάζ για τη Μύκονο που αναφέρουν πόσο ακριβή είναι, πόσα πλήρωσε ο τάδε επισκέπτης, ο δείνα τουρίστας και ούτω καθεξής. Χθες, μάλιστα, ήταν η σειρά για το επεισόδιο νούμερο 605393 στις αναφορές περί ακρίβειας, με τα social και τα sites ν’ «αγανακτούν» επειδή ένα ζευγάρι πλήρωσε 520 ευρώ για δύο κοκτέιλ και δύο ορεκτικά.

Παιδιά, φτάνει. Ναι, προφανέστατα και είναι εκτός κάθε στοιχειώδους λογικής οι συγκεκριμένες τιμές (ιδίως αν αναλογιστούμε πως μιλάμε για την Ελλάδα, την χειμαζόμενη Ελλάδα των άθλιων οικονομικών της), όμως η κατάσταση δεν αλλάζει και δεν πρόκειται ν’ αλλάξει, όσο στην Μύκονο γίνεται το αδιαχώρητο από τον Ιούνιο μέχρι και τον Αύγουστο.

Το να λέμε ξανά και ξανά σ’ εξαντλητικό βαθμό πως η Μύκονος είναι ακριβή είναι, από ένα σημείο και μετά, μια χαλασμένη κασέτα που παράγει ενοχλητικούς ηλεκτρονικούς ήχους.

Ας αποδεχτούμε πως, δυστυχώς, οι τιμές είναι στον θεό εκεί και τέλος. Αυτό ήταν, αυτό είναι, αυτό θα είναι…

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.