Γι’ αυτό το έκανε: Ο «εξτρίμ» λόγος για τον οποίο ο Βούλγαρος κατέβασε την ελληνική σημαία στην Καβάλα

Γι’ αυτό το έκανε: Ο «εξτρίμ» λόγος για τον οποίο ο Βούλγαρος κατέβασε την ελληνική σημαία στην Καβάλα

Το... έσκασε από την Ελλάδα και συνελήφθη στη Βουλγαρία

Οι βουλγαρικές αρχές συνέλαβαν τον 35χρονο υπήκοο Βουλγαρίας, που έφυγε παράνομα από την Ελλάδα, παρά τους περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβάλει οι εισαγγελικές αρχές επειδή το απόγευμα της Παρασκευής κατέβασε την ελληνική σημαία στον λιμενοβραχίονα του επιβατικού λιμένα «Απόστολος Παύλος» της Καβάλας και στη θέση της σήκωσε τη βουλγαρική.


Ειδικότερα, το απόγευμα της Παρασκευής αυτόπτες μάρτυρες ενημέρωσαν τις λιμενικές αρχές ότι ο 35χρονος είχε κατεβάσει την ελληνική σημεία και είχε ανεβάσει τη σημαία της Βουλγαρίας. Λιμενικοί έσπευσαν στο σημείο και προσπάθησαν να συλλάβουν τον 35χρονο άντρα, ο οποίος πρόβαλε αντίσταση, έβρισε τους λιμενικούς και φώναζε συνθήματα.

Του απαγόρευσαν την έξοδο από την Ελλάδα

Με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Καβάλας. Οι εισαγγελικές αρχές τού απήγγειλαν, μεταξύ άλλων, τις κατηγορίες προσβολής εθνικών συμβόλων και αντίστασης κατά της αρχής, του όρισαν τακτική δικάσιμο και τον άφησαν ελεύθερο. Ωστόσο, του αφαίρεσαν τις πινακίδες του οχήματός του και του απαγόρευσαν την έξοδο από την Ελλάδα έως ότου γίνει το δικαστήριο.

Καταδίωξη και σύλληψη στη Βουλγαρία

Το μεσημέρι του Σαββάτου (5/8) ο 35χρονος Βούλγαρος μετακινήθηκε με το αυτοκίνητό του στη Δράμα και προσπάθησε να περάσει χωρίς πινακίδες από το συνοριακό σταθμό της Εξοχής. Οι αστυνομικοί τον εμπόδισαν και προσπάθησαν να τον σταματήσουν.

Ο ίδιος όμως ανέπτυξε ταχύτητα, έσπασε την προστατευτική μπάρα και πέρασε. Οι ελληνικές αστυνομικές αρχές τον καταδίωξαν μέχρι το βουλγαρικό συνοριακό φυλάκιο. Ο 35χρονος άντρας έσπασε κι εκεί την προστατευτική μπάρα και εισήλθε στο βουλγαρικό έδαφος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι βουλγαρικές αστυνομικές αρχές τον συνέλαβαν και κατάσχεσαν το αυτοκίνητό του.

Η Αστυνομική Διεύθυνση Δράμας έχει συντάξει δικογραφία σε βάρος του 35χρονου υπηκόου Βουλγαρίας για τις κατηγορίες της επικίνδυνης οδήγησης και της φθοράς δημόσιας περιουσίας.

Γιατί κατέβασε τη σημαία;

Σύμφωνα με πληροφορίες ο εν λόγω συλληφθείς είχε απασχολήσει και άλλη μια φορά τις αρχές με ανάλογο περιστατικό.

Ο 35χρονος είναι μέλος εξτρεμιστικής οργάνωσης που πρεσβεύει πως η Καβάλα και οι περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας ανήκουν στη γειτονική χώρα και όχι στην Ελλάδα!

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.