Δυστύχημα 38χρονης: Τι «βλέπει» ο πραγματογνώμονας για την ανεξήγητη φωτιά που προκάλεσε την τραγωδία

Δυστύχημα 38χρονης: Τι «βλέπει» ο πραγματογνώμονας για την ανεξήγητη φωτιά που προκάλεσε την τραγωδία

Η γυναίκα οδηγούσε όταν ξέσπασε φωτιά με αποτέλεσμα να απανθρακωθεί

Στο πένθος βυθίστηκαν συγγενείς και φίλοι της 38χρονης μητέρας τριών παιδιών που απανθρακώθηκε μέσα στο αυτοκίνητό της. ενώ οδηγούσε στην Κατερίνη.

Οι καταθέσεις των ανθρώπων που είδαν το τραγικό περιστατικό σοκάρουν. Σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες η άτυχη γυναίκα «σταμάτησε το αυτοκίνητο, δεν πρόλαβε να βγει και πνίγηκε μέσα στους καπνούς».

Σύμφωνα με μαρτυρίες, το ΙΧ κινούνταν φλεγόμενο για 300 μέτρα και οι φλόγες βρίσκονταν στην καμπίνα. Επίσης το αυτοκίνητο ήταν μοντέλο του 1994 και είχε γίνει μετατροπή καυσίμου.


Τι «βλέπει» ο πραγματογνώμονας

Από την πρώτη αυτοψία που διενήργησε πραγματογνώμονας διαπιστώθηκε πως οι καπνοί και οι πρώτες φλόγες έχουν έναρξη κάτω και πίσω από το ταμπλό του οχήματος, εκεί όπου βρίσκονται οι καλωδιώσεις μεταφοράς των ηλεκτρικών φορτίων.

Ως επικρατέστερο σενάριο εξετάζεται να προέκυψε κάποιο πρόβλημα στον κινητήρα που προκάλεσε βραχυκύκλωμα στα ηλεκτρολογικά συστήματα και τις καλωδιώσεις.

Δεν αποκλείεται αρχικά να αναδύθηκαν τοξικοί καπνοί από την υπερθέρμανση των καλωδίων οι οποίοι προκάλεσαν απώλεια αισθήσεων στην οδηγό και στη συνέχεια ξέσπασε φωτιά.

Το αυτοκίνητο βρισκόταν σε κίνηση όταν περαστικοί και κάτοικοι της οδού Φαρμάκη στην Κατερίνη, είδαν το όχημα να φλέγεται στο εσωτερικό του. Όταν ακινητοποιήθηκε έσβησαν τις φλόγες, αλλά δυστυχώς η άτυχη γυναίκα είχε ήδη καταλήξει.


Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.