Δεν έμεινε ούτε μισό δωμάτιο στο Airbnb: Το νησί με το πιο νόστιμο φαγητό στην Ελλάδα ξεπέρασε φέτος μέχρι και τη Μύκονο

Δεν έμεινε ούτε μισό δωμάτιο στο Airbnb: Το νησί με το πιο νόστιμο φαγητό στην Ελλάδα ξεπέρασε φέτος μέχρι και τη Μύκονο

Τι προτιμούν οι τουρίστες;

Οι ιδιοκτήτες των Airbnb βλέπουν τα σπίτια τους να είναι περιζήτητα στην πλατφόρμα, στις περιοχές που ο τουρισμός «καλπάζει».

Φέτος η Ελλάδα είναι μεταξύ των χωρών που έχουν οι τουρίστες στην πρώτη τριάδα των επιλογών τους και το καλοκαίρι του 2024 αναμένεται να είναι στα ίδια υψηλά επίπεδα με το περυσινό.

Όσο για τις προτιμήσεις των τουριστών, είναι η Ρόδος, η Μύκονος, η Σαντορίνη, η Κέρκυρα, η Κεφαλονιά και η Ζάκυνθος. Όμως το ρεκόρ κρατάει η Κρήτη, όπου το Airbnb… ξεπουλάει και κυριολεκτικά δεν έμεινε ούτε δωμάτιο χωρίς κράτηση. Οι τουρίστες επιλέγουν Κρήτη για τις ομορφιές της, αλλά και για το φαγητό της το οποίο ψηφίζουν ως το κορυφαίο στην Ελλάδα. Επίσης υπάρχει ζήτηση και για λιγότερο γνωστούς τουριστικούς προορισμούς όπως η Κάρπαθος και η Σύρος.

Η Κρήτη είναι διάσημη για τη μοναδική της κουζίνα, η οποία συνδυάζει φρέσκα υλικά, παραδοσιακές συνταγές και μοναδικές γεύσεις. Ας δούμε μερικά από τα πιο γνωστά και αγαπημένα φαγητά της Κρήτης που επιλέγουν οι τουρίστες:

  1. Ντάκος (Κρητικός Παξιμάδι): Ο ντάκος είναι ένας παραδοσιακός μεζές, ο οποίος αποτελείται από κριθαρένιο παξιμάδι μουσκεμένο σε νερό, το οποίο στη συνέχεια καλύπτεται με ψιλοκομμένη ντομάτα, φέτα ή ξινομυζήθρα, ελαιόλαδο και ρίγανη.
  2. Χοχλιοί μπουμπουριστοί: Αυτά είναι σαλιγκάρια μαγειρεμένα με ελαιόλαδο, ξύδι και δεντρολίβανο. Είναι ένα δημοφιλές πιάτο στην Κρήτη και σερβίρεται συχνά ως μεζές.
  3. Καλτσούνια: Είναι μικρά πιτάκια γεμιστά με διάφορα είδη τυριών, όπως μυζήθρα, ξινομυζήθρα ή ανθότυρο, και αρωματίζονται με μέλι ή ζάχαρη. Υπάρχουν επίσης και αλμυρές εκδοχές, που περιέχουν χόρτα και άλλα λαχανικά.
  4. Στάκα με αυγά: Η στάκα είναι παραδοσιακό βούτυρο που παρασκευάζεται από αιγοπρόβειο γάλα. Συχνά σερβίρεται με τηγανητά αυγά και ψωμί, προσφέροντας έναν πλούσιο και γεμάτο γεύση συνδυασμό.
  5. Αντικριστό αρνί: Το αντικριστό είναι ένας παραδοσιακός τρόπος μαγειρέματος του αρνιού, όπου τα κομμάτια του κρέατος τοποθετούνται γύρω από φωτιά και μαγειρεύονται αργά, αποκτώντας έτσι μια μοναδική γεύση και υφή.
  6. Χανιώτικη μπουγάτσα: Αυτή η μπουγάτσα είναι γεμιστή με μυζήθρα και σερβίρεται με ζάχαρη άχνη και κανέλα. Είναι ένα δημοφιλές γλυκό στα Χανιά και σε άλλες περιοχές της Κρήτης.
  7. Κρητικός πιλάφι (γαμοπίλαφο): Το γαμοπίλαφο είναι ένα παραδοσιακό πιάτο που συχνά σερβίρεται σε γάμους και άλλες εορταστικές περιστάσεις. Είναι ρύζι μαγειρεμένο σε ζωμό αρνιού ή κατσικιού, και σερβίρεται με λιωμένο βούτυρο και λεμόνι.
  8. Κρητική σαλάτα: Η κρητική σαλάτα είναι μια παραλλαγή της ελληνικής χωριάτικης σαλάτας, με προσθήκη κρητικών προϊόντων όπως η ξινομυζήθρα και τα κρίθινα παξιμάδια.
  9. Μαγειρευτά χόρτα: Τα χόρτα είναι ένα σημαντικό μέρος της κρητικής διατροφής, συχνά μαγειρεύονται απλά με ελαιόλαδο και λεμόνι, ή χρησιμοποιούνται σε πίτες και άλλα πιάτα.
  10. Ξινόχοντρος: Ο ξινόχοντρος είναι σιτάρι μαγειρεμένο με ξινόγαλα. Χρησιμοποιείται συχνά σε σούπες και άλλες συνταγές και έχει μια ιδιαίτερη γεύση που αγαπάει πολύ ο κρητικός λαός.

Αυτά είναι μερικά από τα πιο αγαπημένα φαγητά της Κρήτης, τα οποία αντικατοπτρίζουν την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά και τη μοναδική γαστρονομική παράδοση του νησιού.

Ποιοι προτιμούν Ελλάδα και πόσο πληρώνουν

Όσον αφορά το προφίλ των τουριστών που επισκέπτονται την χώρα μας, στην κορυφή της λίστας είναι Άγγλοι, Γερμανοί, Γάλλοι, Ιταλοί, ενώ κρατήσεις υπάρχουν και απ’ την Τουρκία.

Σχετικά με το κόστος των διανυκτερεύσεων στα Airbnb, υπολογίζεται κατά μέσο όρο από 50 έως 130 ευρώ τη βραδιά ανάλογα με το είδος του ακινήτου και τις υπηρεσίες που παρέχει.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.