135 άνθρωποι: Έχετε καταλάβει γιατί έχουμε τόσους πολλούς πνιγμούς στις ελληνικές θάλασσες φέτος

135 άνθρωποι: Έχετε καταλάβει γιατί έχουμε τόσους πολλούς πνιγμούς στις ελληνικές θάλασσες φέτος

Φαίνεται πως στις παραλίες συντελούνται εγκλήματα...  

Προβληματισμό προκαλούν για ένα ακόμη καλοκαίρι τα περιστατικά θανάτων σε θάλασσες και πισίνες ενώ θλίψη προκάλεσε το γεγονός ότι μέσα σε 24 ώρες έχασαν τη ζωή τους δυο παιδιά: ένα 10χρονο κορίτσι σε πισίνα της Νέας Μάκρης και ένα 6χρονο αγόρι στο Μεγάλο Καβούρι.

Μέσα στο 2023, από την αρχή του έτους έως και σήμερα (και δεν έχει τελειώσει ακόμα το καλοκαίρι), έχουν πνιγεί 135 συνάνθρωποί μας…

Ποιοι είναι οι λόγοι που άνθρωποι που απολάμβαναν το καλοκαίρι στη θάλασσα πνίγηκαν;

Φαίνεται πως στις παραλίες συντελούνται εγκλήματα…

Το υπουργείο Ναυτιλίας, όπως αναφέρει ο υπουργός Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης άρχισε, εδώ και μερικούς ημέρες ελέγχους στις παραλίες με στόχο να περιορίσει όσο μπορεί τους πνιγμούς.

Σύμφωνα με το Βήμα, οι πρώτοι έλεγχοι έγιναν στους ναυαγοσώστες και τα αποτελέσματα είναι θλιβερά: βρέθηκαν ναυαγοσώστες χωρίς δίπλωμα, άλλοι που δεν βρίσκονταν στη θέση τους και παραλίες που δήλωναν πως είχαν ναυαγοσώστες αλλά ναυαγοσώστες δεν υπήρχαν!

Εν συνεχεία έγινε έλεγχος στα θαλάσσια σπορ (τζετ σκι- ταχύπλοα και άλλα). Και εκεί τα αποτελέσματα ήταν θλιβερά: Βρέθηκαν ιδιοκτήτες σε τζετ σκι χωρίς άδεια καθώς και παραβάσεις σε οργανωτές θαλάσσιων σπορ.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του υπουργείου Ναυτιλίας, φέτος έχουν διασωθεί 26 συνάνθρωποί μας από ατυχήματα σε τζετ σκι και άλλοι 169 που κολυμπούσαν και κινδύνευαν να πνιγούν.

Βεβαίως το καλοκαίρι δεν τελείωσε, οι καύσωνες διαδέχονται ο ένας μετά τον άλλο και οι κίνδυνοι στη θάλασσα καραδοκούν…

 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.