Η θυσία των πυροσβεστών – Το βίντεο που δείχνει το μαρτύριό τους στις φωτιές 

Ο βασικός ύποπτος για την φωτιά στην Εύβοια

Δίνουν καθημερινά τεράστιο αγώνα

«Μάχη» έδωσαν πυροσβέστες και εθελοντές για να οριοθετήσουν, όσο μπορούν, τις φωτιές που ξέσπασαν από το απόγευμα της Δευτέρας (16/07), αρχικά στον Νέο Κουβαρά και στη συνέχεια στη Δυτική Αττική, το Λουτράκι και τη Ρόδο.


Αρκετοί από αυτούς αναγκάστηκαν να διακομιστούν στο νοσοκομείο, καθώς αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα από τα κύματα καπνού που τους «έπνιξαν».

Τα Δερβενοχώρια, έξω από το χωριό Στεφάνι, αποτελούν ένα από τα πύρινα μέτωπα που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι δασοκομάντο.

Μάλιστα, οι εικόνες οι οποίες έρχονται στο φως της δημοσιότητας είναι συγκλονιστικές, καθώς καταγράφεται η στιγμή που πυροσβέστης σκύβει, για να επιχειρήσει το ελικόπτερο της Πυροσβεστικής.

Η ρίψη έγινε από ελικόπτερο, τύπου Έρικσον, και φαίνεται ο πυροσβέστης πάνω στην κορυφογραμμή να δίνει συντεταγμένες για το πού να ρίξει το νερό, για να αντιμετωπιστεί η αναζωπύρωση στο σημείο.

Παράλληλα, εξηγεί στο πλήρωμα του ελικοπτέρου για το πώς πήγε η ρίψη της ποσότητας νερού, η οποία χαρακτηρίζεται σε ανάλογες περιπτώσεις ως «χειρουργική».

Για ακόμη μία φορά, πυροσβέστες και εθελοντές έδωσαν και δίνουν ένα τεράστιο αγώνα, για να μην επεκταθεί η πύρινη λαίλαπα.


Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.