Δολοφονία Άννας στον Άγιο Παντελεήμονα: Πώς τα χέρια πρόδωσαν τον δράστη

Είχε δεσμό με τον δράστη: Πώς το κομμένο αυτί πρόδωσε τον δολοφόνο της 46χρονης τρανς (Vid)

Τα ευρήματα που τον «έκαψαν»

Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εξιχνιάστηκε η ανθρωποκτονία της 46χρονης Άννας Ιβάνκοβα, που δολοφονήθηκε σε διαμέρισμα του Αγίου Παντελεήμονα.


Για την υπόθεση σχηματίστηκε σχετική ποινική δικογραφία σε βάρος 35χρονου Μπαγκλαντεσιανό, ο οποίος μεσημβρινές ώρες σήμερα (19-07-2023) συνελήφθη, δυνάμει εντάλματος σύλληψης.

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. η Άννα εντοπίστηκε νεκρή στις 10 Ιουλίου μέσα στο διαμέρισμά της, φέροντας πολλαπλά τραύματα στο κεφάλι, την τραχηλική χώρα, στη ραχιαία επιφάνεια, στον αριστερό βραχίονα, στην κοιλιακή χώρα καθώς και στα άνω άκρα.

Παράλληλα, το διαμέρισμα παρουσίαζε εικόνα εκτεταμένης έρευνας, προηγηθείσας πάλης ενώ παρατηρήθηκε πλήθος κηλίδων αίματος.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Αστυνομίας, ακολούθησε συνδυαστική παρατήρηση και αντιπαραβολή πληροφοριακών και τεχνικών στοιχείων, τα οποία συνέλεξε ειδική επιχειρησιακή ομάδα από τον τόπο του εγκλήματος και την ευρύτερη περιοχή.

Από την αξιολόγηση των ανωτέρω στοιχείων καθώς και από την περαιτέρω ανάλυση προανακριτικών και εγκληματολογικών δεδομένων, που προέκυψαν με τη συνδρομή του Τμήματος Εξερευνήσεων της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, διακριβώθηκε η εμπλοκή του 35χρονου στην υπόθεση.

Τα στοιχεία που τον πρόδωσαν

Ακολούθησαν αναζητήσεις, στο πλαίσιο των οποίων ο 35χρονος εντοπίστηκε στο κέντρο της Αθήνας και προσήχθη στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, όπου στην κατοχή του βρέθηκαν επιπλέον στοιχεία που τον συνδέουν με τον τόπο του εγκλήματος.

Εκτός από το υλικό καμερών ασφαλείας που κατέγραψαν τον 35χρονο να μπαίνει στην πολυκατοικία, καταλυτικό ρόλο στην ταυτοποίηση έπαιξαν ακόμη δύο στοιχεία. Το ένα ήταν τα αποτυπώματα που άφησε στον τόπο του εγκλήματος και το άλλο τα κοσμήματα που φορούσε στα χέρια του.

Πιο συγκεκριμένα, από τότε που ξεκίνησε η έρευνα, οι αστυνομικοί παρατήρησαν στις εικόνες από το βιντεοληπτικό υλικό πως ο -άγνωστος τότε- δράστης φορούσε στα χέρια του ένα δαχτυλίδι και μία μικρή αλυσίδα. Όταν ο 35χρονος εντοπίστηκε, οι αστυνομικοί παρατήρησαν πως φορούσε ένα δαχτυλίδι και μία αλυσίδα, ακριβώς ίδια με αυτά που φορούσε ο δράστης στις εικόνες που είχαν καταγράψει οι κάμερες. Επίσης, στην έρευνα που έγινε στον τόπο του εγκλήματος , βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, και τα αποτυπώματα του.


 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.