«Μια στο τρισεκατομμύριο»: Ο σπάνιος λόγος που η 10χρονη στη Νέα Μάκρη έχασε τη ζωή της στην πισίνα

«Μια στο τρισεκατομμύριο»: Ο σπάνιος λόγος που η 10χρονη στη Νέα Μάκρη έχασε τη ζωή της στην πισίνα

Τι συνέβη

Τραγωδία σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής (16/07) στη Νέα Μάκρη, όπου ένα 10χρονο κοριτσάκι έχασε τη ζωή του αφού πνίγηκε σε πισίνα ενός συγκροτήματος κατοικιών.

«Όταν το πήρα είδηση, το παιδί το είχε βγάλει ο διαχειριστής από την πισίνα και κάναμε ότι μπορούσαμε για να το σώσουμε. Το δούλεψα εγώ ένα χρονικό διάστημα και μετά ήρθε ένας γιατρός ειδικότητας πλαστικός, ο οποίος θεώρησε φρόνιμο να ασχοληθεί ο ίδιος» είπε στον ΣΚΑΙ.

«Εγώ κάλεσα το ασθενοφόρο και ήρθε μετά από 45 λεπτά. Οι διασώστες με τις μηχανές ήρθαν ένα τέταρτο πριν την κινητή μονάδα. Πιθανότατα επειδή όλη η παραλιακή λέγεται Ποσειδώνος και επαναλαμβάνονται τα νούμερα, να έκαναν λάθος», σημείωσε.

«Το κορίτσι ήταν εν ζωή, έβγαζε τα μακαρόνια με τη σάλτσα που είχε φάει. Λίγο πριν, είχε βγει η μανούλα του και του είπε “πάμε να φύγουμε”, γιατί σήμερα θα πήγαιναν διακοπές» σύμφωνα με τον κ. Πριμικύρη.

Οι διασώστες που έφθασαν στο σημείο, «έκαναν ΚΑΡΠΑ συνέχεια, είχαν βγάλει το μηχάνημα αλλά δεν χρειαζόταν απινιδωτής». Στη συνέχεια «το ασθενοφόρο το πήγε στο Κέντρο Υγείας Νέας Μάκρης. Στο Κέντρο Υγείας μου είπαν πως το προσκόμισαν νεκρό και προσπαθούσαν να το επαναφέρουν. Δεν μπορούμε να πούμε τίποτα σε αυτούς τους γονείς…».

Ήταν κολυμβήτρια και έκανε ιστιοπλοΐα – Η ατυχία

Η 10χρονη ήταν δεινή κολυμβήτρια και έκανε ιστιοπλοΐα, σύμφωνα με την κ. Πριμικύρη.

Από την πλευρά του, ο Σπύρος Μητριτσάκης, ναυαγοσώστης, εκπαιδευτής και ιδρυτής της Lifeguard Hellas, είπε στο Πρώτο Πρόγραμμα πως το παιδί ήταν άτυχο…

«Είναι μια πραγματικά άτυχη στιγμή. Μία στο δισεκατομμύριο, τρισεκατομμύριο» είπε, διαχωρίζοντας το περιστατικό με τον πνιγμό του 6χρονου στο Μεγάλο Καβούρι.

Ο κ. Μητσιτσάκης αναφέρθηκε στις μαρτυρίες που περιγράφουν το παιδί να αποβάλει από το στόμα του φαγητό μόλις ανασύρθηκε από την πισίνα, και σημείωσε, όταν ρωτήθηκε κατά πόσο αυτό μπορεί να σημαίνει ότι ο πνιγμός οφείλεται στην κατανάλωση γεύματος.

«Τις περισσότερες φορές τα θύματα βγάζουν φαγητό, αλλά ακόμα και αν έχουν φάει, από ό,τι έλεγαν το παιδάκι αφενός ήξερε να κολυμπάει, αφετέρου αφού έκανε αυτή την κίνηση είχε εμπιστοσύνη στον εαυτό της να βουτήξει. Αλλά και να έχεις φάει αν κάνεις μια βουτιά είναι πολύ επικίνδυνο, δεν πεθαίνεις ακαριαία», τόνισε.

Επεσήμανε ότι το κοριτσάκι ναι μεν ήταν εν ζωή, όπως αναφέρουν πληροφορίες, όταν το έβγαλαν από το νερό, ωστόσο το μοιραίο επήλθε καθώς το παιδί είχε μείνει χρόνο χωρίς αρκετή οξυγόνωση.

«Αλλά ήταν πιστεύω μια πραγματικά άτυχη στιγμή. Δεν είναι τόσο εύκολο αν έχεις φάει, επειδή έκανες μια βουτιά, θα πεθάνεις. Προς Θεού, θα πεθαίναμε όλοι άμα ήταν έτσι. Πάρα πολλοί τέλος πάντων, έχουν φάει και ρίχνουν μια βουτιά. Ήταν μια άτυχη στιγμή που έγιναν όλα ανάποδα, πήγε γρήγορα η τροφή, πήγε εκεί πέρα που δεν έπρεπε, δημιούργησε ασφυξία σε δευτερόλεπτα, σε χιλιοστά μέσα» τόνισε.

 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.