Πύρινο μέτωπο στη Ρόδο: Το λάθος με το Beriev πρέπει να διορθωθεί…

Πύρινο μέτωπο στη Ρόδο: Το λάθος με το Beriev πρέπει να διορθωθεί...

Η μεγάλη απώλεια για την πυρόσβεση στην Ελλάδα

Πύρινη κόλαση με φωτιές σε αρκετές περιοχές της επικράτειας επικρατεί από τη Δευτέρα 17 Ιουλίου, την ώρα που στη Ρόδο η κατάσταση πια είναι δραματική. Και η Ρόδος δεν είναι το μοναδικό μέτωπο που χάθηκε ο έλεγχος.

Η χειρότερη καταστροφή της τελευταίας δεκαετίας έλαβε χώρα στη Σαρωνίδα, ενώ στα Δερβενοχώρια καίγεται παρθένο δάσος.

Τα εναέρια μέσα που παίζουν κομβικό ρόλο στην κατάσβεση πυρκαγιών σε δύσβατες περιοχές ναι μεν αυξήθηκαν σε αριθμό αλλά η ποσότητα του νερού που μεταφέρουν δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλη καθώς πρόκειται για ελικόπτερα.

Οι κυρώσεις της ΕΕ στη Ρωσία έχουν καταστήσει αδύνατη την ενοικίαση του ρωσικού Beriev…

O γίγαντας των αιθέρων είχε καθοριστικό ρόλο στην κατάσβεση των πυρκαγιών το εξαιρετικά δύσκολο καλοκαίρι όπου κάηκε η Εύβοια.

Οι δυνατότητες του Beriev λείπουν από το οπλοστάσιο των αρμόδιων αρχών και τη φετινή περίοδο. Είναι προφανές ότι αν είχε ενοικιαστεί, στη Σαρωνίδα ενδεχομένως θα είχε σβήσει η φωτιά ενώ ήταν ακόμα στο Πάνειο Όρος.

Πλέον επικρατεί έντονος προβληματισμός για το αν συμφέρει να μην ενοικιάζεται το συγκεκριμένο αεροσκάφος και στη θέση του να επιχειρούν ελικόπτερα.

Η απώλεια του Beriev φάνηκε από πέρυσι, όπου ο σχεδιασμός για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών στην Ελλάδα έχει αλλάξει ριζικά με επιβραδυντικά υγρά για τις φωτιές και αγορά-ενοικίαση αρκετών ελικοπτέρων…

 

 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.