Θα θυμίζει… γκριλ: Έρχεται καύσωνας ρεκόρ – Θα φτάσει μία «ανάσα» από τους 50 βαθμούς Κελσίου το θερμόμετρο

Ζέστη και συννεφιά τη Δευτέρα

«Ασφυξία»

Για ένα δεύτερο κύμα καύσωνα, που αναμένεται να είναι πιο ισχυρό από αυτό των προηγούμενων ημερών, προετοιμάζεται η νότια Ευρώπη.

Η Ελλάδα , η Ισπανία, η Ιταλία αλλά και το Μαρόκο και άλλες μεσογειακές χώρες προβλέπεται ότι τη νέα εβδομάδα ενδέχεται να καταγράψουν νέα ρεκόρ θερμοκρασίας.

Ένας νέος αντικυκλώνας από τη βόρεια Αφρική θα μπορούσε να ανεβάσει τις θερμοκρασίες πάνω από το ρεκόρ των 48,8 βαθμών Κελσίου που παρατηρήθηκε στη Σικελία τον Αύγουστο του 2021! Οπότε δεν αποκλείεται αυτή την εβδομάδα να δούμε στην Ευρώπη θερμοκρασία πάνω από 49 βαθμούς Κελσίου.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ESA) δήλωσε ότι η επόμενη εβδομάδα θα μπορούσε να φέρει τις πιο υψηλές θερμοκρασίες που έχουν καταγραφεί ποτέ στην Ευρώπη σε ένα κύμα καύσωνα που ονομάζεται Χάρος, όπως αναφέρει ο Guardian.

Η κλιματική κρίση που προκαλείται από τον άνθρωπο υπερτροφοδοτεί τα ακραία καιρικά φαινόμενα σε όλο τον κόσμο, οδηγώντας σε συχνότερες και πιο θανατηφόρες καταστροφές, από καύσωνες μέχρι πλημμύρες και φωτιές.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.