Κάνει την έκπληξη κόντρα στις προβλέψεις: Αυτοί είναι οι νέοι υπουργοί στην κυβέρνηση Μητσοτάκη 

«Τρικ» Μητσοτάκη: Ήρθε η ώρα να «χρησιμοποιήσει» τον Βαρουφάκη…

Πώς σχεδιάζει την επόμενη ημέρα μετά τη νίκη; 

Ξεκίνησαν ήδη τα σενάρια για τα φαβορί που αναμένονται να απαρτίζουν το νέο υπουργικό συμβούλιο της Νέας Δημοκρατίας, μετά τη σαρωτική της νίκη στις σημερινές εκλογές. και την κατάκτηση της αυτοδυναμίας με 158 έδρες στη νέα οκτακομματική Βουλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο υπουργείο Εξωτερικών φαίνεται να έχει «κλειδώσει» ο Γιώργος Γεραπετρίτης, στο υπουργείο Άμυνας ο Νίκος Δένδιας, στο υπουργείο Οικονομικών ο Κωστής Χατζηδάκης και ο Νίκος Παπαθανάσης αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

Στο υπουργείο Εσωτερικών κατά πάσα πιθανότητα τοποθετείται η Νίκη Κεραμέως, με αναπληρωτή τον Θεόδωρο Λιβάνιο. Στο υπουργείο Εργασίας ο Άδωνις Γεωργιάδης, ενώ υπουργός Παιδείας αναμένεται να οριστεί ο Κυριάκος Πιερρακάκης.

Στο υπουργείο Υγείας τοποθετείται πιθανότατα ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, στο Δικαιοσύνης οι πληροφορίες «βάζουν» τον Γιώργο Φλωρίδη ή την Άνν Μισέλ Ασημακοπούλου και για το υπουργείο Τουρισμού, η Όλγα Κεφαλογιάννη.

Το όνομα του Δημήτρη Παπαστεργίου ακούγεται για το υπουργείο της Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Ενώ, για το υπουργείο Ενέργειας πιθανόν είναι να το αναλάβει ο Θοδωρής Σκυλακάκης.

Στο υπουργείο Μεταφορών φαίνεται να μετακινείται ο Χρήστος Σταϊκούρας. Υπουργός Επικρατείας πιθανότατα θα οριστεί ο Άκης Σκέρτσος.

Στο υπουργείο του Πολίτη αναμένεται να βρίσκεται ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ενώ στο Αθλητισμού ο τέως κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Ο Κώστας Σκρέκας προορίζεται στο υπουργείο Επενδύσεων, με τη Λίνα Μενδώνη να βρίσκεται στο υπουργείο Πολιτισμού.

Στο υπουργείο Πολιτική Προστασίας θα τοποθετηθεί πιθανότητα ο Βασίλης Κικίλιας, ενώ η Σοφία Ζαχαράκη προορίζεται για το νέο υπουργείο Οικογένειας.

Στο υπουργείο Ναυτιλίας αναμένεται να βρεθεί ο Νότης Μηταράκης, ενώ για το υπουργείο Μετανάστευσης ακούγονται τα ονόματα του Γ. Καιρίδη, αλλά και του Τάκη Θεοδωρικάκου.

Όσον αφορά το νέο κυβερνητικό επιτελείο, υπουργός Επικρατείας θα είναι ο Μάκης Βορίδης.


Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.