Μετά το πρωτοφανές λάθος: Ψαλιδίζονται οι ελπίδες της Νίκης για να μπει στην Βουλή

Τροχοπέδη στα σχέδιά της: Γι’ αυτό η Νέα Δημοκρατία θέλει να «συρρικνώσει» τη Νίκη 

Τι δείχνουν οι μετρήσεις μετά το... μπάχαλο με τις λίστες;

Διαδοχικές είναι τα τελευταία 24ωρα οι αναταράξεις τόσο στην Πλεύση Ελευθερίας όσο και στη Νίκη, τα δύο κόμματα δηλαδή που στις προηγούμενες εκλογές φλέρταραν έντονα με το όριο του 3% και πλέον, δύο εβδομάδες πριν από τις νέες κάλπες, οι δημοσκοπήσεις τα φέρνουν ένα βήμα πριν από το κοινβούλιο.

Ο ασκός του Αιόλου και στις δύο παρατάξεις άνοιξε από την απόφαση των επικεφαλής να αλλάξουν τη σειρά στα ψηφοδέλτια και να προσπεράσουν πρόσωπα που είχαν πρωτεύσει σε σταυρούς, βάζοντας ψηλότερα -και ενδεχομένως σε εκλόγιμες θέσεις- άλλους υποψηφίους, προφανώς από τον στενό πυρήνα των συνεργατών τους.

Η απόφαση του Δημήτρη Νατσιού και της «Ομαιχμίας» όπως αυτοαποκαλείται το προεδρείο του κόμματος να αγνοήσει την λαϊκή ετυμηγορία στην εκλογική περιφέρεια της Λάρισας και να «εκκαθαρίσει» από την πρώτη θέση της λίστας την Βασιλική Ζιάκα η οποία αναδείχθηκε πρώτη κατά την αναμέτρηση του Μαϊου συγκεντρώνοντας 3.491 σταυρούς, προκάλεσε την έντονη αντίδρασή της.

Η ίδια υποστηρίζει πως όταν διαπίστωσε ότι δεν βρεθεί στην πρώτη θέση της λίστας επιχείρησε να επικοινωνήσει με την ηγεσία του κόμματός η οποία αντί της ρεαλιστικής δυνατότητας να εκλεγεί βουλευτής της αντιπρότεινε διορισμό ως επιστημονική συνεργάτης στη Βουλή.

Επίσης στη Νίκη αποφάσισαν στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας ο πρώτος κατά την αναμέτρηση του Μαϊου υπερπολύτεκνος Γιώργος Μπαϊραμίδης να τοποθετηθεί στην… τελευταία! Την πρώτη θέση πήρε ο συνταξιούχος αρεοπαγίτης Γιώργος Αποστολάκης, σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα.

Στην Ανατολική Αττική πρώτος στην λίστα τοποθετήθηκε ο Τάσος Οικονομόπουλος ο οποίος τον Μάιο τερμάτισε 2ος σε «σταυρούς» στο Νότιο Τομέα. Η πρώτη σε «σταυρούς» στην Ανατολική Αττική Αρετή Αθανασίου υποβιβάστηκε στην 3η θέση της λίστας.

Στην Δυτική Αττική η πρώτη σε «σταυρούς» Ευανθία Αμπαδόγιαννη υποβιβάστηκε στην 4η θέση της λίστας ενώ πρώτος τοποθετήθηκε ο Γιώργος Παλαϊτσάκης ο οποίος τον περασμένο Μάιο βγήκε δεύτερος σε «σταυρούς».

Στην Ροδόπη, όπου βέβαια το κόμμα δεν είχε καλή επίδοση, ο πρώτος σε «σταυρούς» Ανδρέας Μαρίνος βγήκε εκτός λίστας και την θέση του κατέλαβε ο Αθανάσιος Ιωακειμίδης.

Ωστόσο στην πενταεδρική περιφέρεια Σερρών που το κόμμα πήρε 4,1% ο πρώτος σε «σταυρους» Ιωάννης Βαρώσης τοποθετήθηκε δεύτερος στην λίστα και πρώτος μπήκε ο Ζώης Ζαρταλούδης ο οποίος τον Μάιο είχε βγει πρώτος σε σταυρούς στην Χαλκιδική η οποία όμως είναι τριεδρική και πιθανότατα το κόμμα δεν θα πάρει έδρα.

Στη Χαλκιδική πρώτος στην λίστα τοποθετήθηκε ο Πέτρος Παπαγεωργίου που ήταν 5ος σε σταυρούς στην Β’ Θεσσαλονίκης.

Στην Φθιώτιδα την πρώτη θέση στην λίστα πήρε ο τελευταίος σε σταυρούς Βασίλης Φάκος ενώ ο πρώτος σε σταυρούς τοποθετήθηκε τελευταίος στην λίστα της Κορίνθου.

«Ψαλιδίζονται» οι ελπίδες να μπει στη Βουλή

Η Νίκη αντιμετωπίζει προβλήματα μετά τη συγκρότηση των λιστών με στελέχη να είναι έτοιμα προς αποχώρηση από το κόμμα. Φαίνεται πως ο κ. Νατσιός και το επιτελείο του ακολούθησαν τη γραμμή που χάραξε η Ζωή Κωνσταντοπούλου και μόλις διαπίστωσαν πως έχουν βάσιμες ελπίδες να μπουν στη Βουλή άρχισαν τις απομακρύνσεις.

Όμως οι απομακρύνσεις και οι αδικίες εις βάρος προσώπων που βγήκαν πρώτα σε σταυρούς δεν δίνουν καλή εντύπωση στους πολίτες. Η αλλαγή στάσης στα δύο κόμματα φαίνεται πως έχει φέρει και εκλογικές απώλειες… Σύμφωνα με πληροφορίες, στις μετρήσεις τόσο η Νίκη όσο και η Πλεύση Ελευθερίας φαίνεται να καταγράφουν απώλειες μίας μονάδας.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.