Διαδικτυακή τρομοκρατία για 100 ευρώ

Διαδικτυακή τρομοκρατία για 100 ευρώ

Ένας οργανωμένος και ακήρυχτος πόλεμος στο διαδίκτυο βρίσκεται σε εξέλιξη.

«Στρατιές» ψεύτικων λογαριασμών στοχοποιούν τα θύματά τους, εξαπολύοντας απειλές και επιχειρώντας την ηθική εξόντωσή τους.

Οι μέθοδοι που χρησιμοποιούν αλλάζουν συνεχώς, ανάλογα με τον σκοπό τους. Η σκοτεινή πλευρά του ίντερνετ και η έκρηξη στην κρυπτογραφημένη επικοινωνία κρύβουν έναν αόρατο εχθρό, που δεν μπορεί εύκολα να καταπολεμηθεί.

Τα trolls επικεντρώνουν τη δράση τους σε συγκεκριμένους λογαριασμούς που θέλουν να χτυπήσουν και που σχετίζονται συνήθως με την επικαιρότητα, αλλά και σε επώνυμους ανθρώπους, τους οποίους θέλουν να βλάψουν. Την ίδια στιγμή, ολοένα και πιο συχνό είναι το φαινόμενο του διαδικτυακού επιχειρηματικού πολέμου. Σε αυτήν την περίπτωση, τα κίνητρα είναι οικονομικά, αλλά, παράλληλα, αφορούν και τη φήμη της εταιρείας.

Τα bots
Είτε πρόκειται για έναν απλό άνθρωπο είτε για έναν διάσημο, έναν πολιτικό ή μία εταιρεία, κανείς δεν μπορεί να αισθάνεται απόλυτα ασφαλής στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σήμερα, οι πιο συντονισμένες επιθέσεις πραγματοποιούνται από τα bots. Πρόκειται για μια μορφή προγράμματος που επιτελεί ένα συγκεκριμένο έργο με αυτοματοποιημένο τρόπο, χωρίς να χρειαστεί ο άνθρωπος να κάνει κάτι.

Τα ίντερνετ καφέ
Ενας άλλος συχνός τρόπος trolling και πολύ πιο απλός είναι κάποιος να δημιουργήσει τον δικό του «στρατό», πηγαίνοντας σε ίντερνετ καφέ και προσεγγίζοντας άτομα δίνοντάς τους μικρά χρηματικά ποσά, ώστε να επιτεθούν οργανωμένα και μαζικά εναντίον του συγκεκριμένου στόχου. Σε αυτή την περίπτωση, το κόστος είναι πολύ πιο μικρό, ωστόσο η αποτελεσματικότητα του trolling είναι μεγάλη και έχει να κάνει με τη δημιουργία πολλών ψεύτικων λογαριασμών σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης από ένα και μόνο άτομο, με σκοπό συνήθως τη συκοφαντία σε βάρος συγκεκριμένων προσώπων που συνήθως είναι γνωστά σε πανελλαδικό επίπεδο ή σε μια τοπική κοινωνία.

 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.