Τροχοπέδη στα σχέδιά της: Γι’ αυτό η Νέα Δημοκρατία θέλει να «συρρικνώσει» τη Νίκη 

Τροχοπέδη στα σχέδιά της: Γι’ αυτό η Νέα Δημοκρατία θέλει να «συρρικνώσει» τη Νίκη 

Τα σενάρια στην Πειραιώς... 

Η χώρα διανύει ήδη προεκλογική περίοδο ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου και τα κόμματα επιχειρούν να συσπειρώσουν τους ψηφοφόρους τους.

Στο στρατόπεδο της ΝΔ γίνονται μάλιστα και προσομοιώσεις για το τι θα γίνει στις εκλογές της 25ης Ιουνίου με την ενισχυμένη αναλογική και ο «μάγειρας» των σεναρίων είναι ο εκλογολόγος και πολιτικός αναλυτής, Πάνος Σταθόπουλος, σύμφωνα με το newsbeast.gr.

Η ΝΔ και η Νίκη

Οι προσομοιώσεις βγάζουν ενδιαφέροντα στοιχεία και ο στόχος της ΝΔ είναι το 40% προκειμένου να είναι σίγουρο το μπόνους των 50 εδρών. Τι γίνεται όμως εάν πιάσει μικρότερο ποσοστό;

Εάν η ΝΔ είναι κοντά στο 37% υπάρχει περίπτωση για αυτοδυναμία, αρκεί να είναι μεγάλο το ποσοστό των κομμάτων εκτός Βουλής. Γι’ αυτό πρέπει να συμπιεστεί η Νίκη που βρέθηκε μία «ανάσα» μακριά από την είσοδό της στη Βουλή και ιδανικά για τη ΝΔ να μην πιάσει το 3% αφού η ΝΔ θα καταφέρει με 37% και όχι 40% να έχει αυτοδυναμία.

Στήριξη από το Άγιο Όρος

Σύμφωνα με το Mega, τις τελευταίες εβδομάδες στο μικροσκόπιο της έρευνας έχουν μπει μονές του Αγίου Όρους, το οποίο και θα επισκεφθεί το Σαββατοκύριακο ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, οι οποίες φέρεται να στήριξαν αλλά και να συνεχίζουν να στηρίζουν ενόψει και των εκλογών της 25ης Ιουνίου το κόμμα του θεολόγου Δημήτρη Νατσιού.

Το όλο θέμα, όπως αναφέρεται, άρχισε να παίρνει διαστάσεις όταν ο ιδρυτής του πολιτικού φορέα παραδέχθηκε σε μία προεκλογική του ομιλία ότι υπήρξαν συγκεκριμένες μονές στο Άγιο Όρος που τον στήριξαν στον προεκλογικό του αγώνα για είσοδο στη Βουλή. «Μας λένε για παράδειγμα ότι μας στηρίζουν μοναστήρια, πνευματικοί άνθρωποι, χριστιανοί ορθόδοξοι. Τιμή μας και καμάρι μας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Νατσιός.


Δημοσιεύματα που έρχονται στο φως της δημοσιότητας κάνουν λόγο ότι οι παρακάτω Μονές, ακόμα και με αποστολή γραπτών μηνυμάτων, προσπάθησαν να πείσουν τους μοναχούς για να ψηφίσουν τη Νίκη:

  • Μονή Φιλοθέου
  • Μονή Καρακάλλου
  • Μονή Κωνσταμονίτου
  • Μονή Ξηροποτάμου
  • Μονή Βατοπεδίου
  • Μονή Διονυσίου

Τα σημεία που φέρονται να έφεραν κοντά τη «Νίκη» με τις 6 Μονές του Αγίου Όρους, είναι οι θέσεις κατά των μεταναστών, ο αγώνας του κόμματος κατά των εμβολίων για τον κορωνοϊό και η στήριξη στη Ρωσία από τη μέρα της εισβολής στην Ουκρανία.

«Δηλώνομεν υπευθύνως, ότι η Ιερά ημών Μονή ουδεμίαν σχέσιν έχει με τας οιασδήποτε δηλώσεις που εκυκλοφόρησαν οπουδήποτε, ούτε είμεθα ενήμεροι διά την σύνταξιν και διάδοσιν αυτών», λέει σε ανακοίνωσή της η μονή Καρακάλλου.

Παρά τις διαβεβαιώσεις και τις διαψεύσεις, πέντε μονές βρίσκονται στο στόχαστρο. Αυτές είναι:

  • Φιλοθέου
  • Καρακάλλου
  • Εσφιγμένου
  • Ξηροπόταμου
  • Κοσταμονίτου

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.