Δημοσκόπηση-«κόλαφος»: Η Ζωή Κωνσταντοπούλου «τελειώνει» τον ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση-«κόλαφος»: Η Ζωή Κωνσταντοπούλου «τελειώνει» τον ΣΥΡΙΖΑ

Η εκδίκηση, λένε, είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο.

Σύσσωμη η χώρα βρίσκεται, εδώ και μερικούς μήνες, σε παρατεταμένο εκλογικό πυρετό, καθώς μετά την προεκλογική περίοδο για την 21η Μαΐου ακολούθησε στα… καπάκια αυτή για την 25η Ιουνίου, όταν και ο λαός θα προσέλθει εκ νέου στις κάλπες.

Ως γνωστόν, η Νέα Δημοκρατία ήταν ο τεράστιος νικητής της πρώτης εκλογικής διαδικασίας, καθώς συγκέντρωσε σχεδόν το 41% των ψήφων, με τη διαφορά της από τον δεύτερο ΣΥΡΙΖΑ να ξεπερνάει τις 20 ολόκληρες μονάδες.

Το ζητούμενο, φυσικά, είναι το τι ποσοστό θα πάρουν τα κόμματα στις δεύτερες και καθοριστικές και το αν θα καταφέρει η ΝΔ να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση- κάτι που, απ’ ό,τι φαίνεται, θα συμβεί. Ωστόσο, μένει να φανεί τι θα γίνει και με την αξιωματική αντιπολίτευση, εκεί που ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ δίνουν τη μάχη, με το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα να είναι το μεγάλο φαβορί.

Ωστόσο, τα άσχημα μαντάτα για τον πρώην πρωθυπουργό έρχονται από μία παλιά του «φίλη»: η Ζωή Κωνσταντοπούλου- που ήταν, όπως ξέρουν όλοι, στον ΣΥΡΙΖΑ όταν κέρδισε τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015, αλλά όχι τον Σεπτέμβρη του ίδιου έτους…- συνεχίζει να του κόβει ψήφους, κάτι που μεταφράζεται σε είσοδο της Πλεύσης Ελευθερίας στην Βουλή δια περιπάτου.

Πιο συγκεκριμένα, στη δημοσκόπηση της Marc για την εφημερίδα Πρώτο Θέμα το κόμμα της κ. Κωνσταντοπούλου παίρνει 1.5 ολόκληρη μονάδα πιο πάνω εν συγκρίσει με τις 21/5, φτάνοντας στο… εκκωφαντικό 4.4%! Την ίδια στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει ακόμα 0.67%, με τις ψήφους να «φεύγουν» (και) προς την Πλεύση Ελευθερίας.

Δείτε παρακάτω αναλυτικά τα ποσοστά όλων των κομμάτων:

Η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 39,1%(-1,69% σε σχέση με το αποτέλεσμα της 21ης Μαΐου), ο ΣΥΡΙΖΑ 19,4% (-0,67%), το ΠΑΣΟΚ 10,6% (-0,86%), το ΚΚΕ 6,8% (-0,43%), η Πλεύση Ελευθερίας 4,4% (+1,51%), η Ελληνική Λύση 3,8% (-0,65%) και η Νίκη 3,5% (+0,58%). Το ΜέΡΑ25 υπολογίζεται στο 2,2% ενώ ένα 2,9% λέει άλλο κόμμα χωρίς κάποιο από αυτά να ξεπερνά το 1%.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.