Κατέρρευσε αμέσως μετά το δάγκωμα της οχιάς: Το επικίνδυνο λάθος της ερπετολόγου που την οδήγησαν στην ΜΕΘ

Κατέρρευσε αμέσως μετά το δάγκωμα της οχιάς: Το επικίνδυνο λάθος της ερπετολόγου που την οδήγησαν στην ΜΕΘ

Η κίνηση που οδήγησε την 39χρονη στη ΜΕΘ

Σε πολύ κρίσιμη κατάσταση συνεχίζει να νοσηλεύεται στην Α’ Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Νοσοκομείου Παπανικολάου η 39χρονη ερπετολόγος, την οποία δάγκωσε οχιά σε σχολείο της Θεσσαλονίκης.


Η 39χρονη εθελόντρια ερπετολόγος έπαθε αναφυλακτικό σοκ από το δάγκωμα της οχιάς, το οποίο μάλιστα σύμφωνα με πηγές του νοσοκομείου, χτύπησε το κεντρικό νευρικό της σύστημα.

Η 39χρονη εθελόντρια ερπετολόγος κλήθηκε στο 30ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης για να απομακρύνει την οχιά που εντόπισε καθηγητής. Ο άνδρας που είδε πρώτα το φίδι τηλεφώνησε στην Πυροσβεστική και τον ενημέρωσαν πως σε τέτοιες περιπτώσεις χρειάζεται η παρέμβαση ειδικού.


Η εθελόντρια ερπετολόγος προσφέρθηκε να μεταβεί στο σχολείο για να δεσμεύσει την οχιά. Η οχιά πρόλαβε και δάγκωσε την 39χρονη τη στιγμή που την έπιασε. Μόλις ο καθηγητής αντιλήφθηκε τι συνέβη, ειδοποίησε το ΕΚΑΒ. Σε δυο λεπτά στο σημείο έφτασαν δυο μοτοσικλετιστές διασώστες και παρείχαν τις πρώτες βοήθειες.

Η υγεία της ερπετολόγου επιδεινώθηκε ραγδαία και έπαθε αναφυλακτικό σοκ. Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο με γιατρό ο οποίος την έβαλε σε καταστολή και τη διασωλήνωσε.


Το λάθος της ερπετολόγου

Ο επιστάτης του σχολείου έβγαλε εκτός του ισογείου του σχολείου το φίδι χρησιμοποιώντας μια σκούπα.

Στη συνέχεια η ερπετολόγος η οποία φορούσε ένα γάντι, που φέρεται να έμοιαζε με τύπου κηπουρικής, έπιασε το φίδι για να το βάλει σε κλουβί-τσάντα μεταφοράς, ωστόσο αυτό τη δάγκωσε. Αυτό ήταν και το λάθος της αφού δεν χρησιμοποίησε ειδικό εξοπλισμό…

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για έμπειρη ερπετολόγο, η οποία έκρινε ότι μπορούσε να μαζέψει το φίδι χωρίς τη χρήση κάποιου επιπλέον εργαλείου, πέραν του γαντιού και η οποία εκτίμησε ότι πιθανόν η οχιά να ήταν μεταφερόμενη, δηλαδή να είχε μπει στις ρόδες κάποιου οχήματος και να κατέληξε έτσι στο σχολικό συγκρότημα.


 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.