Αδικεί κανείς την Ζωή Κωνσταντοπούλου;

H Ζωή Κωνσταντοπούλου θέλει να συμμετέχει στο ντιμπέιτ

Θετικά νέα για την Πλεύση Ελευθερίας

Από τους νικητές της πρώτης Κυριακής των εκλογών είναι η Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου που σχεδόν διπλασίασε τα ποσοστά της.

Συγκεκριμένα, η «Πλεύση» το 2019 πήρε 1,47% και 82.786 ψήφους ενώ το 2023 βρέθηκε μία «ανάσα» από τη Βουλή με 2,89% και 170.060 ψήφους.

«Έχουμε κάθε λόγο να είμαστε αισιόδοξοι. Αυτό που λέω είναι ότι έγινε η αρχή και πάμε όχι απλώς για να αυξήσουμε δυνάμεις, αλλά για να διπλασιάσουμε τα ποσοστά μας. Εμείς πάμε για να προσφέρουμε κι όχι για να κερδίσουμε από την πολιτική», δήλωσε η κ. Κωνσταντοπούλου δείχνοντας σχεδόν σίγουρη πως θα μπει στην επόμενη Βουλή.


Και η αλήθεια είναι πως όλα δείχνουν πως η πρώτη εκλογική «μάχη» θα εξελιχτεί ως… βατήρας για να μπει μέσα στη Βουλή η Πλεύση Ελευθερίας.

Όπως είχε γράψει το instanews.gr, λίγο τις εκλογές η Πλεύση Ελευθερίας είχε δυναμική ανόδου και κανείς από τους δημοσκόπους δεν προέβλεψε το «ταβάνι» της.  Μάλιστα, δημοσκόποι θεωρούσαν πως η πρώτη εκλογική αναμέτρηση είναι προς όφελός της αφού θα την… σπρώξει για να συγκεντρώσει το 3% της εισόδου στη Βουλή.

Άρα η Ζωή Κωνσταντοπούλου κάθε λόγο να είναι αισιόδοξη για την επόμενη εκλογική μάχη και να γίνει η μοναδική γυναίκα πρόεδρος κόμματος στη σύνθεση της νέας Βουλής.

«Πηγαίνουμε κυρίως για να συγκροτήσουμε το υπόδειγμα της αντιπολίτευσης που λείπει. Εγώ αισθάνομαι ότι όλα αυτά τα χρόνια η κοινωνία δεν είχε υπεράσπιση. Εμείς απευθυνόμαστε ανοιχτά στην κοινωνία και για αυτό λέμε ότι δεν κοιτάμε ούτε δεξιά ούτε αριστερά», σχολίασε η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας.

 

 

 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.