Ο άγνωστος Χ στις εκλογές: Ο παράγοντας που κανείς δεν υπολόγισε και μπορεί ν’ ανατρέψει τις δημοσκοπήσεις

Δημοσκόπηση-«βόμβα» αλλάζει όλα όσα ξέραμε: Μιλάμε για περίπατο...

Αυτό μάλλον δεν το σκέφτηκε κανείς...

Τα… ψέματα τελείωσαν: η μεγάλη μέρα των (πρώτων, κατά τα φαινόμενα) βουλευτικών εκλογών έφτασαν, με τους Έλληνες πολίτες να προσέρχονται από πολύ νωρίς στις κάλπες για να ψηφίσουν.

Το τελευταίο μεγάλο διάστημα οι δημοσκοπήσεις έδιναν και έπαιρναν, με τα ευρήματά τους να «δείχνουν» επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας, κάτι που ωστόσο δεν έδειχνε να πτοεί τον ΣΥΡΙΖΑ που εξακολουθεί να πιστεύει στην νίκη. 

Το ζητούμενο, φυσικά, είναι- λόγω της απλής αναλογικής- να δούμε αν και κατά πόσον θα μπορέσει να γίνει κάποιο θαύμα και να σχηματιστεί κυβέρνηση από την πρώτη Κυριακή ή θα οδηγηθούμε, όπως είναι και το πιθανότερο, σε νέα προσφυγή στις κάλπες.

Μπορεί, ωστόσο, τα κόμματα να είναι έτοιμα για την «μάχη», ωστόσο υπάρχει κάτι που ουδείς ανέφερε (ή, τουλάχιστον, στον βαθμό που πρέπει) και που αναμένεται να παίξει σημαντικό ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα.

Σε τι αναφερόμαστε;

Στο γεγονός πως Δεκάδες απόδημοι Έλληνες ανά τον κόσμο έχουν τη δυνατότητα να ψηφίσουν από τη χώρα που διαμένουν, χωρίς να χρειάζεται να έρθουν στην Ελλάδα για να ρίξουν την ψήφο τους. Κι αν νομίζετε πως το νούμερο είναι αμελητέο, αρκεί ν’ αναφέρουμε πως μόνο στις ΗΠΑ υπάρχουν 1860 εκλογικά τμήματα για να ψηφίσουν οι συμπατριώτες μας που μένουν στο εξωτερικό.

Προφανώς και η ψήφος τους δεν είναι ικανή να… σχηματίσει κυβέρνηση, όμως πρόκειται για ένα αξιοπρόσεκτο ποσοστό, που ενδέχεται να κάνει τη διαφορά. Είτε υπέρ του ενός είτε υπέρ του άλλου…

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.