Κακοποίηση ζώων στην Ελλάδα: Επιτέλους, έγινε το προφανές 

Boυτιά θανάτου από 560 σκύλους!

Πληθαίνουν τα περιστατικά κακοποίησης... 

Σε μάστιγα έχει εξελιχτεί η κακοποίηση ζώων στην Ελλάδα. Παρά την αυστηροποίηση του θεσμικού πλαισίου, ασυνείδητοι συνεχίζουν να βασανίζουν, αδιαφορώντας για τα βαριά πρόστιμα αλλά και την αρνητική δημοσιότητα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπου φαίνονται ξεκάθαρα τα ονοματεπώνυμα και οι φωτογραφίες τους.

Το τελευταίο περιστατικό κακοποίησης έγινε στη Θεσσαλονίκη όπου ένας 87χρονος χτυπούσε τον σκύλο του στον Λαγκαδά. Παρόλο που φαίνεται στο βίντεο να χτυπάει το ζωάκι με ξύλο, ο ίδιος υποστήριξε κατά τη διάρκεια της απολογίας του πως «τον χτύπησε με πλαστικό σωληνάκι και πιο συγκεκριμένα χτύπησε στο έδαφος για να τρομάξει, ώστε να μην επιτεθεί στις κότες του και τις φάει».

Έγινε αυτό που έπρεπε

Παρά τους ισχυρισμούς του 87χρονου, ο εισαγγελέας έδωσε εντολή για να περάσει αυτόφωρο το οποίο θα γίνει μετά τις εκλογές. Ο ηλικιωμένος υποστήριξε αρκετά ζώα στο σπίτι και στην αυλή του, αλλά επιχείρησε να μάθει στον σκύλο να μην ορμάει και να επιτίθεται στις κότες… χτυπώντας τον!

Ο κακοποιημένος σκύλος μεταφέρθηκε την περασμένη Τρίτη (16/5) σε κτηνιατρείο του δήμου, όπου και έκανε τις απαραίτητες εξετάσεις, για να γίνουν γνωστά τα τυχόν προβλήματα που αντιμετώπισε.

Σε κάθε περίπτωση ο 87χρονος οδηγείται στη Δικαιοσύνη, όπως πρέπει να οδηγούνται όλοι όσοι βασανίζουν ζώα.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.