Μπιλ Γκέιτς: Οργή για την αψυχολόγητη απόφασή του εν μέσω πανδημίας

Κι όμως ο Μπιλ Γκέιτς δεν είναι ο πιο πλούσιος άνθρωπος του κόσμου!

Το περασμένο Σαββατοκύριακο ο ιδρυτής της Microsoft γιόρτασε τα 66α γενέθλιά του στην Τουρκία προκαλώντας αντιδράσεις.

Με ένα πάρτι που προκάλεσε γιόρτασε τα πρώτα του γενέθλια ως εργένης ο Μπιλ Γκέιτς. Το πάρτι έγινε στο Φετχιγιέ μία παραθαλάσσια πόλη στην νοτιοδυτική Μικρά Ασία, ένα μέρος το οποίο αποτελεί τη λεγόμενη «τουρκική ριβιέρα».

Ο Μπιλ Γκέιτς είχε καλέσει περίπου 50 άτομα σε μία άκρως ιδιωτική παραλία, μακριά από τον φωτογραφικό φακό, ενώ για την διασφάλιση της ιδιωτικότητας όσοι εργάστηκαν για την εξυπηρέτηση των υψηλών προσκεκλημένων απαγορευόταν να φέρουν τα κινητά τους.

Η κριτική που ασκήθηκε στους δισεκατομμυριούχους που συμμετείχαν ωστόσο δεν ήταν για το πάρτι στο οποίο βρέθηκαν αλλά για τον τρόπο μετακίνησής τους.

Ο Μπιλ Γκέιτς για τις ανάγκες των διακοπών του ενοικίασε το θηριώδες γιωτ «Lana» που κοστίζει 2,3 εκατ. ευρώ την εβδομάδα και μετέφερε τους προσκεκλημένους του στο παραθεριστικό θέρετρο Sea Me Beach club στο Φετιγιέ με ελικόπτερο.

Όπως μεταδίδει η DailyMail τα ελικόπτερα εκπέμπουν 9,5 κιλά διοξειδίου του άνθρακα ανά γαλόνι καυσίμου που καίνε. Έτσι, σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα, ανάλογα και με τα χιλιόμετρα που ταξίδεψε, το ελικόπτερο του καλεσμένου Τζεφ Μπέζος εξέπεμψε περίπου 100 κιλά διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα μόνο για να μεταβεί και να επιστρέψει από το πάρτι του Μπιλ Γκέιτς.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.