«Βόμβα» αποχώρησης Τσίπρα… 

Αναζητά... γυναίκα ο Αλέξης Τσίπρας

Αν το δούμε και αυτό, θα τα έχουμε δει όλα!

Οι εκλογές πλησιάζουν και έχουν μείνει μόλις 17 ημέρες για να προσέλθουν οι πολίτες στις κάλπες. Οι πολιτικοί αρχηγοί είναι… ολημερίς στους δρόμους και απευθύνουν ομιλίες για να συσπειρώσουν τους ψηφοφόρους τους, αφού η απλή αναλογική της 21ης Μαΐου τους έχει προκαλέσει… κυβερνητικό πονοκέφαλο.

Από τις δημοσκοπήσεις προκύπτει πως η ΝΔ έχει «μαζέψει» τις απώλειες μετά τη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών, τη στιγμή που και ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει άνοδο, η οποία όμως δεν είναι προς στιγμήν αρκετή για να βρεθεί στην πρώτη θέση.

Σειρά γεγονότων που συνέβησαν τα χρόνια διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο νόμος Κατρούγκαλου, η φωτιά στο Μάτι, η συμφωνία των Πρεσπών, «λάβωσαν» τον Αλέξη Τσίπρα που ζητά μία δεύτερη ευκαιρία για να γίνει πρωθυπουργός «χωρίς την τρόικα», όπως λέει ο ίδιος.

Το μέλλον του Τσίπρα

Ομως φαίνεται πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ενδεχομένως… κάτι κρύβει. Και αυτό διότι προκάλεσε αίσθηση η ατάκα του για το αν θα χάσει τις εκλογές 2023: «Πιστεύω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται από πολύ μακριά και θα πάει πολύ μακριά, κι αν έλθει η ώρα θα δούμε πώς θα είναι η σκορδαλιά χωρίς σκόρδο».

Η συγκεκριμένη ατάκα μεταφράζεται… ΣΥΡΙΖΑ χωρίς Αλέξη Τσίπρα. Κάτι όμως που μοιάζει να είναι μακριά αφού πρόκειται για τον άνθρωπο που ανέλαβε την ηγεσία του κόμματος που βρισκόταν στο 3% και συσπείρωσε τον κόσμο με αποτέλεσμα να ψηφιστεί και να γίνει κυβέρνηση.

Μία κυβέρνηση που αναπροσδιορίστηκε ως «πρώτη φορά Αριστερά» εξαγριώνοντας εν τέλει μεγάλη μερίδα της αριστεράς. Ωστόσο ο ΣΥΡΙΖΑ παρά τα όσα συνέβησαν παραμένει δεύτερο κόμμα και μεγάλο -αν όχι το μεγαλύτερο- μέρος αυτής της επιτυχίας οφείλεται στον Αλέξη Τσίπρα.

Ακόμα και σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ βγει δεύτερο κόμμα, τότε ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πάει για αυτοδυναμία και ο Αλέξης Τσίπρας θα είναι στη θέση του και η… σκορδαλιά με σκόρδο.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.