Βύρωνας: Γιατί ο ιδιοκτήτης του πίτμπουλ την… έβαψε

Βύρωνας: Γιατί ο ιδιοκτήτης του πίτμπουλ την... έβαψε

Νέα στοιχεία στο «φως»

Στο φως της δημοσιότητας βλέπουν και νέες καταγγελίες σχετικά με τον κηδεμόνα του πίτμπουλ, που καταγγέλλεται ότι δίνει εντολές στον σκύλο να σκοτώνει γάτες σε πάρκα στην περιοχή του Βύρωνα και της Καισαριανής.

«Άρπαξε το πίτμπουλ το γατάκι στο στόμα του, το τίναξε 2-3 φορές, τελείωσε το γατάκι πέθανε», δηλώνει η κυρία Ελπίδα, η γυναίκα που καταγγέλλει πως μέσα σε ένα μήνα σκοτώθηκαν τέσσερις γάτες της από τα σαγόνια του πίτμπουλ, που κυκλοφορεί με τον κηδεμόνα του στο πάρκο της Ανάληψης στον Βύρωνα.

Όπως περιγράφει η γυναίκα στην εκπομπή LiveNews, «περίπου στα τέλη Μαρτίου χάσαμε ένα γατάκι μας, τον Μπάμπη. Ένα άσπρο γατάκι. Δεν είχαμε συνειδητοποιήσει τι είχε γίνει. Στις 2 Απριλίου όμως μία γειτόνισσα μας ειδοποίησε ότι ένα πίτμπουλ δάγκωσε ένα γατάκι μας». Ο λευκός γάτος με την γκρι ουρά εξαφανίστηκε στις 30 Μαρτίου. Κυκλοφορούσε γύρω από το σπίτι της κυρίας Ελπίδας, όμως, δεν επέστρεψε. Τρεις μέρες αργότερα, χάθηκε και η Μασκούλα, η οποία βρέθηκε θανάσιμα τραυματισμένη στο πάρκο της Ανάληψης.


Στις 12 Απριλίου χάθηκε η τρίτη κατά σειρά γάτα, η Μπλακούλα. Οι κάτοικοι του Βύρωνα καταγγέλλουν πως ο άντρας της φωτογραφίας, άφησε τον σκύλο του να επιτεθεί και να δολοφονήσει τις γάτες.

Άλλος καταγγέλλων δηλώνει ότι «μόλις είδε τις γάτες τον προκάλεσε, τον τσίτωσε τον σκύλο. Αντιλήφθηκα ότι του έβγαλε μία επιθετικότητα. Πώς είναι όταν θέλεις να τσιγκλήσεις κάτι; Νομίζω ότι του χτύπησε κανά δυό (σφαλιάρες) πίσω στα οπίσθια. Κατέγραψα το σκηνικό, έχω και τις φωτογραφίες οι οποίες θα πάνε αύριο μεθαύριο στην Ασφάλεια».

Όπως καταγγέλλει η κυρία Ελπίδα, το πρωί της 23ης Απριλίου, η γατούλα Παρδαλή κατασπαράχτηκε από το πίτμπουλ μπροστά στα μάτια δεκάδων ανθρώπων. «Την Κυριακή που έγινε το πάρτι με τα παιδάκια και εκεί έγινε η μεγάλη φασαρία σκότωσε την Παρδαλή μας, την οποία δεν την βρήκαμε γιατί την ώρα που την πέταξε στον κάδο σκουπιδιών την πήρε η αστυνομία ως πειστήριο» τονίζει.

Την ημέρα εκείνη τραβήχτηκε η φωτογραφία που κυκλοφόρησε στα social media λίγο μετά το αποτρόπαιο έγκλημα. Μία γυναίκα που μένει απέναντι από το πάρκο φέρεται να είδε το περιστατικό, με πρωταγωνιστή τον 27χρονο και το πίτμπουλ. Όπως μεταδόθηκε, η γειτόνισσα με τον σύζυγό της τον είδαν να πετάει το γατί στα σκουπίδια και καταγγέλλουν πως τους απείλησε ότι θα αμολήσει το σκυλί και θα γίνει χαμός. Η ίδια, δεν δίστασε να τον ακολουθήσει μαζί με τον άνδρα της, με το μηχανάκι, και στη συνέχεια δημοσιοποίησε τις φωτογραφίες.

Τι υποστηρίζει ο κηδεμόνας του πίτμπουλ

Ο άνδρας που απεικονίζεται στην φωτογραφία και καταγγέλλεται από κατοίκους του Βύρωνα, επικοινώνησε με την εκπομπή. Αρχικά είπε ότι δεν έχει καμία σχέση με τα όσα του καταλογίζονται, ωστόσο, στη συνέχεια παραδέχτηκε πως ο σκύλος του ήταν που κατασπάραξε την δεσποζόμενη γάτα, στις 23 Απριλίου.

«Η κυρία που με είδε από το μπαλκόνι με την γάτα στο πάρκο Ανάληψης στον Βύρωνα, έχει δίκαιο, ήταν μπροστά, έγινε αυτό το σκηνικό, αυτό είναι το μοναδικό σκηνικό που έγινε στον Βύρωνα με εμένα και τον σκύλο μου» είπε στη χθεσινή εκπομπή. Όπως υποστηρίζει, κρατάει με διπλό σκοινί το πίτμπουλ για να μην του φεύγει. Ουσιαστικά, όμως, λέει ότι η γατούλα τους επιτέθηκε πρώτη και εκείνος δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τον σκύλο του.

«Είμαι εξαγριωμένη – δεν είναι το γατάκι μόνο, δεν είναι άψυχα αντικείμενα, είναι ψυχούλες με ονόματα. Για φανταστείτε σε παιδική χαρά σε πάρτι να κάνει επίθεση σε γατάκι» λέει η κυρία Ελπίδα.

Οι μαρτυρίες στην εκπομπή περιγράφουν έναν άνδρα να δίνει το σύνθημα στον σκύλο του και να κατακρεουργεί την πρώτη γάτα που θα βρει μπροστά του. Έπειτα, λένε πως ο νεαρός μαζεύει το άψυχο κορμί της γάτας, την πετάει στα σκουπίδια και φεύγει. «Δείχνει η φωτογραφία ότι σκοτώνω γάτες ή ότι έχω κρεμάσει γάτες από τα δέντρα; Εσείς τη γάτα που έφαγε ο σκύλος σας τι την κάνατε; Την πήρα και την πήγα στον κάδο, τι να την έκανα;», λέει.

Οι καταγγελίες αναφέρουν ότι ανάλογα περιστατικά δεν έχουν γίνει μόνο στον Βύρωνα και την Καισαριανή, αλλά και στο Καρπενήσι απ’ όπου κατάγεται ο κηδεμόνας του πίτμπουλ.

«Το κάνει δύο με τρία χρόνια, τουλάχιστον, όσο δηλαδή έχει και το σκυλί. Υπάρχουν κάποιες γάτες, υπήρχαν τουλάχιστον κάποια γατάκια στο Καρπενήσι αδέσποτα τα οποία ο κόσμος τα τάιζε και τα φρόντιζε γενικά και στην ουσία του έφευγε το σκυλί από το σπίτι και πήγαινε και τα σκότωνε» επισημαίνεται σε μία καταγγελία που επικαλείται η εκπομπή.

Οι Αρχές έχουν περισυλλέξει δύο από τις θανατωμένες γάτες, που βρέθηκαν στο πάρκο της Ανάληψης, και έχουν σταλεί για νεκροψία.

Η καταγγελία για επίθεση σε σκύλο – «Βρείτε αποδείξεις κι ελάτε να με κλείσετε μέσα» απαντά ο κηδεμόνας του πίτμπουλ
Στην ίδια εκπομπή μίλησε και ο κύριος Χρήστος, ο οποίος είπε πως το πίτμπουλ επιτέθηκε στο σκυλάκι του και το τραυμάτισε σοβαρά πέρυσι τον Απρίλιο. «Το σκυλάκι μου ήταν στην κλινική τρεις μέρες. Το είχε δαγκώσει στον πνευμονοθώρακα, σώθηκε στο τσακ… Τα είχα χαμένα, δεν ήξερα πώς να αντιδράσω. Βουτάω τον σκύλο μου να τρέξω να φύγω στο σπίτι κι εκείνη την ώρα αφήνει τον σκύλο του και δαγκώνει εμένα. Με δάγκωσε στο αριστερό χέρι», είπε ο κ. Χρήστος.

Ο κηδεμόνας του πίτμπουλ αρνείται ότι επιτέθηκε σε εκείνον και τον σκύλο του. «Όσοι με κατηγορείτε βρείτε μου αποδείξεις, στοιχεία κι ελάτε να με κλείσετε μέσα. Εδώ είμαι και σας περιμένω όλους», δήλωσε ο νεαρός στην εκπομπή.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.