«Αι στο διάολο κρετίνοι»: Η προφητική ατάκα του Γιώργου Καραϊβάζ όταν η ΕΥΠ τον παρακολουθούσε

Εκτέλεση Καραϊβάζ: Το χειρότερο σενάριο που εξετάζουν πλέον οι αρχές

Τι έγραφε ο δημοσιογράφος που αργότερα δολοφονήθηκε...

Σε εξέλιξη είναι οι έρευνες για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ μετά και τη σύλληψη των δύο αδερφών που κατηγορούνται για την εκτέλεση του δημοσιογράφου.

Σε εξέλιξη είναι οι έρευνες για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ μετά και τη σύλληψη των δύο αδερφών που κατηγορούνται για την εκτέλεση του δημοσιογράφου.

Η δικηγόρος οικογένειας Καραϊβάζ, Ροή Παυλέα ανέφερε πως μέσα στη δικογραφία του Γιώργου Καραϊβάζ υπήρχαν ηχογραφημένες παράνομες παρακολουθήσεις του δημοσιογράφου από την ΕΥΠ, αλλά έλειπαν 10.000.

«Επειδή έχω ένα πελάτη από την Greek Mafia και υπάρχει το όνομα του Γιώργου στην υπόθεση. Μέσα στη δικογραφία υπάρχουν συνομιλίες με ημερομηνίες που φαίνεται πως παρακολουθούσαν τον Γιώργο. Η ΕΥΠ τον παρακολουθούσε. Όπως γνωρίζουμε, οι παρακολουθήσεις πρέπει να έχουν ένα νομικό πλαίσιο και καταγράφονται για κάποιους μήνες. Η παρακολούθηση γίνεται για κάποιους μήνες», είπε αρχικά.

«Στις δικογραφίες υπάρχουν κάποιες παράνομες συνομιλίες αλλά υπάρχουν και 10.000 συνομιλίες που έχουν εξαφανιστεί. Φαίνεται πως λείπουν. Στον φάκελο υπάρχουν οι ημερομηνίες από τις παρακολουθήσεις αλλά φαίνεται πως μέσα υπάρχουν λιγότερες. Ο Γιώργος ήξερε πως τον παρακολουθούσαν. Το πιο σημαντικό είναι πως ο Γιώργος είχε γράψει για αυτά που γνώριζε στο μπλοκ του» ανέφερε.

«Δεν πρέπει να σταθούμε μόνο στον έναν “εγκέφαλο’”. Οι μαφιόζοι ήθελαν να καθαρίσουν το συντομότερο δυνατόν τον Γιώργο γι’ αυτό επέλεξαν Έλληνες εκτελεστές», είπε η κυρία Παυλέα.

Ο λόγος της παρακολούθησης Καραϊβάζ

Η ΕΥΠ άκουγε πολλές φορές τον δημοσιογράφο στο παρελθόν (το 2015-2016) και έκανε αναφορά για τις επαφές του με τον κόσμο της μαφίας, καθώς είχε θέσει υπό παρακολούθηση δυο γνωστούς μαφιόζους, με τους οποίους ο Γιώργος Καραϊβάζ είχε στενές επαφές για τις ανάγκες του ρεπορτάζ, επαφές που εξελίχθηκαν- όπως ανέφερε ο ίδιος- και σε φιλία. Ορισμένα στοιχεία για τις σχέσεις του με άτομα από την greek mafia, είχαν αποτυπωθεί και σε πόρισμα που είχε συντάξει η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών.

Κεντρικά πρόσωπα της έρευνας της ΕΥΠ, ήταν ο Δημήτρης Μάλαμας και ο Δημήτρης Καπετανάκης. Ο πρώτος δολοφονήθηκε τον Οκτώβριο του 2019 και ο δεύτερος τον Δεκέμβριο του 2020. Με τους δύο ο Γιώργος Καραϊβάζ φέρεται να είχε επαφές.

Το πόρισμα της ΕΥΠ μαζί με τις απομαγνητοφωνήσεις των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων, υπεβλήθη στην Εισαγγελία Διαφθοράς, με τη Εισαγγελία να καλεί τους εμπλεκομένους σε έγγραφες εξηγήσεις.

Μέσω του δικηγόρου του, ο Γιώργος Καραϊβάζ κατέθεσε υπόμνημα όπου περιέγραφε τη σχέση του με τον Δημήτρη Μάλαμα. Όπως έλεγε, γνωρίστηκαν το 2015 με αφορμή εμπλοκή του σε ποινική υπόθεση με μεγάλο δημοσιογραφικό ενδιαφέρον. Ανέφερε ακόμα ότι δημιούργησε με τον εκλιπόντα μια «φιλική σχέση» και κατηγορούσε την ΕΥΠ «για προσπάθεια δημιουργίας ενόχων».

Το προφητικό κείμενο του Γιώργου Καραϊβάζ

Με αφορμή τα παραπάνω ο Γιώργος Καραϊβάζ είχε δημοσιεύσει τότε ένα κείμενο στο Bloko.gr το οποίο είχε τίτλο: «Η εμπλοκή μου στο κύκλωμα διαφθοράς της ΕΛ.ΑΣ. – Αϊ στο διάολο κρετίνοι». Μάλιστα το κείμενο του μπορεί να θεωρηθεί προφητικό αφού ο ίδιος ανέφερε πως τον ενέπλεξαν για να τον φοβίσουν προκειμένου να σταματήσει να γράφει για τη διαπλοκή…

Στο κείμενό του ο δημοσιογράφος έγραφε:

«Βρώμικο χρήμα, δολοφονίες, εκβιασμοί, μαφία. Αυτά δεν τα άκουσαν ποτέ η κυρία και οι συνεργάτες πρώην αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. που άκουγαν τις κασέτες και μοίραζαν κοριούς μέσα από την ΚΥΠ για να παγιδευτούν αυτοκίνητα, οι οδηγοί των οποίων βρίσκονταν αργότερα δολοφονημένοι; Δεν άκουσε ποτέ η κ. αστυνόμος συνομιλίες του Παπαχρήστου με το αφεντικό της και τ’ αφεντικά του; Οσοι νόμιζαν ότι με την εμπλοκή μου στην υπόθεση θα με φοβίσουν, ώστε να σταματήσω να γράφω για όλο αυτό το συνονθύλευμα της διαπλοκής, πλανώνται οικτρά.

Μπορεί να με ισοπεδώσετε ψυχολογικά, επαγγελματικά, ακόμη και βιολογικά, αλλά δεν θα σας επιτρέψω να λιώσετε τη φωνή μου. Εξ ου και το άι στο διάολο κρετίνοι».

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.