Οι κάμερες «μίλησαν»: Το στοιχείο που κλείδωσε την υπόθεση της δολοφονίας του Καραϊβάζ (Pic)

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση Καραϊβάζ: Η λίστα με τους πιθανούς δολοφόνους

Τι προέκυψε από την έρευνα

Ενώπιον του ανακριτή που εξέδωσε τα εντάλματα σύλληψης σε βάρος τους οδηγήθηκαν οι δύο συλληφθέντες ως εμπλεκόμενοι στη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ πριν δύο χρόνια έξω από το σπίτι του.

Τα δύο αδέλφια που είναι αντιμέτωποι με το κακούργημα της ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία οδηγήθηκαν κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας στα δικαστήρια της Ευελπίδων όπου και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την Τετάρτη 5 Μαΐου.

Από την έρευνα βρέθηκαν καίρια ευρήματα αναφορικά με τα μέσα που χρησιμοποίησαν οι δύο δράστες της ανθρωποκτονίας και αφορούσαν κυρίως στον σχεδιασμό και την υλοποίηση της αποτρόπαιας πράξης καθώς και στην απρόσκοπτη διαφυγή τους από τον τόπο του εγκλήματος.

Η περαιτέρω ανάλυση των δεδομένων που προέκυψαν, από το δρομολόγιο που ακολούθησαν οι δύο δράστες τόσο κατά την προσέγγιση όσο και κατά τη διαφυγή τους, σε συνδυασμό με στοιχεία από άλλες ανθρωποκτονίες που χαρακτηρίστηκαν από την ΕΛ.ΑΣ. ως «κατά παραγγελία» και σχετίζονταν με το οργανωμένο έγκλημα, οδήγησαν στην ταυτοποίηση και τον εντοπισμό των δύο αδερφών, οι οποίοι έχουν απασχολήσει τις Αρχές στο παρελθόν.

Το στοιχείο που τους «έκαψε»

Από τη συνδυαστική ανάλυση του υλικού που συγκεντρώθηκε, διακριβώθηκε ότι, οι δράστες για την προσέγγιση και τη διαφυγή τους από τον τόπο του εγκλήματος οι δράστες χρησιμοποίησαν τουλάχιστον μια μοτοσικλέτα τύπου scooter καθώς και ένα φορτηγό βαν.

Μάλιστα όπως τόνισαν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. κατά την παρουσίαση, υπάρχουν πάρα πολλά βίντεο από την προηγούμενη μέρα της δολοφονίας, που δείχνουν την μηχανή και το βαν να πηγαίνουν μαζί προς το σπίτι του Καραϊβάζ. Εκείνη την μέρα, όμως, ο δημοσιογράφος έφυγε μισή ώρα νωρίτερα από το σπίτι του από ότι συνήθιζε και ανέτρεψε τα σχέδια τους.

Από την έρευνα προέκυψε ότι το βαν ανήκει σε εταιρεία που σχετίζεται με τον 48χρονο. Για το λόγο αυτό ο 48χρονος προσήχθη πριν από 15 μέρες στη ΓΑΔΑ όπου του ζητήθηκαν εξηγήσεις γιατί βρισκόταν στο τόπο της δολοφονίας του Καραϊβάζ το βαν του.

Ο 48χρονος όμως δεν μπόρεσε να δώσει επαρκείς εξηγήσεις στους αστυνομικούς και απάντησε μόνο ότι δεν θυμόταν, ενώ και από τον οικονομικό έλεγχο που διενεργήθηκε, καταδείχθηκε ότι η παρουσία του οχήματος στην περιοχή κατά τα επίμαχα χρονικά διαστήματα σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογούνταν.

Το βαν που «έκαψε» τους δράστες: 

Οι κάμερες «μίλησαν»: Το στοιχείο που κλείδωσε την υπόθεση της δολοφονίας του Καραϊβάζ (Pic)

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.