Χωρίς τον κατηγορούμενο κοσμηματοπώλη η δίκη για τον Ζακ Κωστόπουλο

Χωρίς τον κατηγορούμενο κοσμηματοπώλη η δίκη για τον Ζακ Κωστόπουλο

Η έναρξη της δίκης για το θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου καθυστέρησε λόγω του μεγάλου όγκου κοινού που επιθυμεί να την παρακολουθήσει αλλά και των μαρτύρων κατηγορίας οι οποίοι ανέρχονται σε 41.

Απών από τη δίκη για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου στην οδό Γλαδστωνος στο κέντρο της Αθήνας το Σεπτέμβριο του 2018, είναι ο κατηγορούμενος κοσμηματοπώλης, ενώ αντίθετα, παρόντες στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου είναι οι πέντε από τους έξι κατηγορούμενους.

Παρά το γεγονός ότι υπήρξε αίτημα των συνηγόρων για αλλαγή της αίθουσας, το δικαστήριο αποφάσισε η δίκη να πραγματοποιηθεί στην περιορισμένη αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου με την είσοδο μόλις δύο δημοσιογράφων για την κάλυψη της διαδικασίας.

Η πολιτική αγωγή, μέσω της δικηγόρου Άννυς Παπαρρούσου, έθεσε το ζήτημα της κάλυψης της δίκης για μια υπόθεση με κοινωνικό ενδιαφέρον και θα πρέπει να υπάρχει η δυνατότητα κάλυψής της.

Το θέμα τέθηκε από την πρώτη στιγμή πριν καν την κλήρωση ενόρκων, αφού η πρόεδρος της έδρας δεν επέτρεψε την είσοδο σε κανένα δημοσιογράφο. Στο αίτημα συναίνεσε και η υπεράσπιση ζητώντας να ληφθούν υπόψη σε κάθε περίπτωση οι υγειονομικοί κανόνες βάση των διατάξεων για τον COVID-19.

Η υπεράσπιση υποστήριξε ότι θα πρέπει να βρεθεί αίθουσα που διαθέτει τα κατάλληλα οπτικοακουστικά μέσα για την προβολή του υλικού που βρίσκεται στη δικογραφία.

Η πλευρά των τεσσάρων κατηγορουμένων αστυνομικών προέταξε το ζήτημα αναφέροντας ότι είναι απαραίτητη η προβολή για να αποσαφηνιστεί η θέση και στάση του κάθε κατηγορούμενου.

Έξω από το δικαστήριο, στην οδό Δέλγερη πραγματοποιούν συγκέντρωση ενόψει της εκδίκασης της υπόθεσης του Ζακ Κωστόπουλου, ΛΟΑΤΚΙ+ οργανώσεις, κόμματα, δημοτικές παρατάξεις και συλλογικότητες.

 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.