Καλοκαίρι 2023: «Έγκλημα» στην Μύκονο…

Μύκονος: Άνδρο αυθαιρεσιών τον χειμώνα το νησί;

Δορυφορικές φωτογραφίες αποκαλύπτουν το... όργιο αυθαιρεσιών

Ως «βασίλεια της αυθαιρεσίας» χαρακτηρίζονται αρκετές περιοχές της Μυκόνου και οι ελεγκτές έφτασαν στο σημείο να επιβάλλουν σε μία μόνο επιχείρηση πρόστιμο 33 εκατομμυρίων ευρώ.

Οι δορυφορικές φωτογραφίες από δημοφιλείς περιοχές στο «Νησί των Ανέμων» είναι αποκαλυπτικές για τη γιγάντωση επιχειρήσεων.

Στο MEGA προβλήθηκαν εικόνες από επιχείρηση που το 2016 λειτουργούσε ως χώρος για κάμπινγκ και μέχρι το 2022 είχαν χτιστεί τοίχοι, σπιτάκια και το το κάμπινγκ έγινε… resort:

Καλοκαίρι 2023: «Έγκλημα» στην Μύκονο…

Ακόμα μία περίπτωση είναι η σοκαριστική μετάλλαξη στον Πάνορμο μέσα σε λίγα χρόνια. Η παραλία που τη δεκαετία του ’80 ήταν άδεια, με απέραντη αμμουδιά και επισκέπτες γυμνιστές, είχε σαν κτίσμα μόνο την πέτρινη ταβέρνα του Αντώνη. Ο Πάνορμος σταδιακά μετατράπηκε σε… χωριό με αυθαίρετες κατασκευές πάνω στον αιγιαλό:

Καλοκαίρι 2023: «Έγκλημα» στην Μύκονο…

Η άλλοτε «καφέ» ζώνη, όπου απαγορευόταν το κτίσιμο, έχει μπαζωθεί και ένας τεράστιος φράχτης κατά μήκος της παραλίας οριοθετεί την έκταση του… πριγκιπάτου το οποίο με τα χρόνια ολοένα και μεγάλωνε.


«Στον Πάνορμο, έξω από τη συγκεκριμένη επιχείρηση με τα αυθαίρετα, έχουν βάλει μια ταμπέλα που λέει απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση. Και άμα αφήσετε το αυτοκίνητό σας για 10 λεπτά το καλοκαίρι θα σας αφαιρέσουν τις πινακίδες», λέει κάτοικος του νησιού για την επιχείρηση που «έφαγε» πρόστιμο 33 εκατομμύρια ευρώ.


Ουσιαστικά όποιος ήθελε να βουτήξει στα καταγάλανα νερά του Πάνορμου έπρεπε να περάσει από το beach bar αφού βέβαια είχε βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη. Οι τιμές για το καλοκαίρι του 2022 έχουν ως εξής:

  • Στην economy κατηγορία ένα σετ βελούδινες ξαπλώστρες με ομπρέλα και 2 πετσέτες κοστίζουν 160 ευρώ.
  • Οι προνομιούχοι θαμώνες θα πληρώσουν 500 ευρώ για ένα τριθέσιο καναπέ με ελάχιστη κατανάλωση 2.000 ευρώ


Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.