Κύριοι των δημοσκοπήσεων, μπορείτε να μας εξηγήσετε κάτι πολύ βασικό;

Κύριοι των δημοσκοπήσεων, μπορείτε να μας εξηγήσετε κάτι πολύ βασικό;

Τι συμβαίνει με το συγκεκριμένο κόμμα;

«Μία ανάσα» από τις εκλογές της 21ης Μαΐου βρίσκεται η Ελλάδα και ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφτηκε την Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ζήτησε τη διάλυση της Βουλής.

Πλέον η χώρα βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο και τα κομματικά επιτελεία έχουν πάρει «φωτιά» ενώ οι πρώτες δημοσκοπήσεις μετά το Πάσχα είναι αποκαλυπτικές.

Μετά την τραγωδία των Τεμπών η ΝΔ φάνηκε να κατρακυλάει, ωστόσο πλέον φαίνεται στις δημοσκοπήσεις πως ανακτά τη δυναμική της και ανεβάζει τη διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Το Βήμα της Κυριακής αναφέρει πως η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ αγγίζει τις 7 (!) μονάδες, καθώς προηγείται με 33,8% έναντι 26,9%.

Στην εκτίμηση ψήφου σε δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από την Metron Analysis, η Νέα Δημοκρατία εμφανίζεται να κερδίζει το χαμένο έδαφος με ποσοστό που φτάνει στο 33,8%. Ενισχυμένος εμφανίζεται και ο ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 26,9%, ωστόσο η ψαλίδα ανοίγει ξανά ανάμεσα στα δυο κόμματα.

Το ΠΑΣΟΚ παρουσιάζεται να «κλειδώνει» το διψήφιο ποσοστό με 10,3% με το ΚΚΕ να ενισχύεται φτάνοντας στο 7,3%. Η Ελληνικά Λύση βρίσκεται στο 4,9%, ενώ το ΜέΡΑ 25 ενισχύεται με ποσοστό που φθάνει το 5,4% και το κόμμα Κασιδιάρη συνεχίζει να εμφανίζεται στις δημοσκοπήσεις με ποσοστό λίγο πάνω από 4%.

Στο μεταξύ, σε δημοσκόπηση της ALCO που είχε διενεργηθεί για τον ALPHA πριν την τραγωδία των Τεμπών η εκτίμηση ψήφου είχε ως εξής:

  • ΝΔ: 31,6%
  • ΣΥΡΙΖΑ: 25,4%
  • ΠΑΣΟΚ: 8,9%
  • ΚΚΕ: 6,1%
  • Ελληνική Λύση: 2,3%
  • ΜέΡΑ25: 3,7%
  • Ελληνες για την Πατρίδα: 3,2%

Το εύρημα που θέλει εξήγηση

Στις δύο δημοσκοπήσεις προκύπτει μεγάλη διαφορά για ένα κόμμα. Συγκεκριμένα, το ΜέΡΑ25 στη μία μπαίνει οριακά στη Βουλή με 3,7% και στην άλλη συγκεντρώνει 5,4%. Η διαφορά είναι εύλογη για το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη αλλά δεν εξηγείται το πόσο μεγάλη είναι…

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.