Δημοσκόπηση-«βόμβα» αλλάζει όλα όσα ξέραμε: Μιλάμε για περίπατο…

Δημοσκόπηση-«βόμβα» αλλάζει όλα όσα ξέραμε: Μιλάμε για περίπατο...

Περίπατο στο... δάσος.

Η κλεψύδρα έχει αρχίσει να μετράει αντίστροφα, πια, καθώς σε λιγότερο από έναν μήνα (21/5) ο ελληνικός λαός θα κληθεί ν’ αποφασίσει στις κάλπες ποιο κόμμα θα βρεθεί στην εξουσία- αν και είναι δεδομένο πως θα υπάρξουν και δεύτερες εκλογές (ου μην και τρίτες).

Όπως είναι απολύτως λογικό, οι δημοσκοπήσεις δίνουν και παίρνουν αυτή την περίοδο, με τις εταιρίες να κάνουν την έρευνά τους κι εν συνεχεία να τη δημοσιεύουν σε διάφορες εφημερίδες και σάιτ.

Μετά την ανείπωτη τραγωδία των Τεμπών η ΝΔ φάνηκε να… κατρακυλάει, με τη διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ να πηγαίνει περίπου στις 2 μονάδες. Όσο περνάει ο καιρός, ωστόσο, το κυβερνών κόμμα δείχνει ν’ ανακτά μέρος του χαμένου εδάφους την στιγμή που η αξιωματική αντιπολίτευση δίνει την αίσθηση πως μένει σταθερή στο ποσοστό της και δεν «ανεβαίνει» πολύ.

Ή, τουλάχιστον, αυτό δίνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις, που δημοσιεύονται, βέβαια, σε φίλα προσκείμενα στην κυβέρνηση Μέσα: το Βήμα της Κυριακής στο σημερινό του φύλλο αναφέρει πως η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ αγγίζει τις 7 (!) μονάδες, καθώς προηγείται με 33,8% έναντι 26,9%.

Δημοσκόπηση-«βόμβα» αλλάζει όλα όσα ξέραμε: Μιλάμε για περίπατο...

Το ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι πως το ΜέΡΑ25 (ένα κόμμα, δηλαδή, που βρίσκεται στην ίδια… πλευρά με τον ΣΥΡΙΖΑ, κι επομένως όσο ανεβαίνει τόσο θα κόβει μονάδες από τον Αλέξη Τσίπρα) δίνεται στο εξωπραγματικό 5.4%, νούμερο που κατά πάσα πιθανότητα δύσκολα θα πιάσει στις προσεχείς εκλογές, ακόμα κι αν ψηφίσουν μόνο οι συγγενείς του Γιάνη Βαρουφάκη.

Στα άλλα ενδιαφέροντα της δημοσκόπησης είναι το 10,3% του ΠΑΣΟΚ (διψήφιο, δηλαδή, το πρώην ΚΙΝΑΛ) και το 4,2% των Ελλήνων του Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος, όπως είπαμε δυστυχώς φαίνεται να βρίσκει την άκρη. 

Μένει να φανεί, βεβαίως, αν θα επιβεβαιωθούν τα ευρήματα του συγκεκριμένου γκάλοπ ή όχι. Υπομονή μερικές μέρες…

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.