Υπόθεση εκλογές: Μην ξεγράφετε τον Τσίπρα

Υπόθεση εκλογές: Μην ξεγράφετε τον Τσίπρα

Πολύς κόσμος θα εκπλαγεί.

Η ημερομηνία που έχει κυκλωθεί με κόκκινο στιλό, γνωστή: 21 Μαΐου. Κι όχι, προφανώς, λόγω Κωνσταντίνου και Ελένης, αλλά εξαιτίας των εθνικών εκλογών.

Η πρώτη προσφυγή στις κάλπες (μιας και είναι δεδομένο πως θα υπάρξουν- μίνιμουμ…- και δεύτερες) είναι αυτές που θα δείξουν προς τα πού πηγαίνει το πολιτικό πράγμα, μιας και θα καταστεί σαφές, κατά πάσα πιθανότητα, το πιο κόμμα θα είναι πρώτο και στις «επαναληπτικές».

Οι δημοσκοπήσεις, που βρίσκονται στα… καλύτερά τους, δίνουν και παίρνουν, με τη γενική τάση να δείχνει πως η Νέα Δημοκρατία θα κάνει «περίπατο». Κάτι τέτοιο, για όποιον αντιλαμβάνεται στοιχειωδώς τον παλμό της κοινωνίας, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, μιας και η πραγματική διαφορά είναι σαφέστατα μικρότερη των 7-8 μονάδων που, αίφνης, δίνεται υπέρ του κυβερνώντος κόμματος.

Ουδείς αμφισβητεί πως η ΝΔ είναι το αδιαμφισβήτητο φαβορί και, πράγματι, τα γκάλοπ δείχνουν ως καταλληλότερο πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, όμως η απόσταση από τον Αλέξη Τσίπρα μειώνεται και δεν αυξάνεται.

Μάλιστα, οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να τραβήξει «λαγό από το καπέλο» το αμέσως επόμενο διάστημα, σαλπίζοντας πολιτική αντεπίθεση διαρκείας.

Και μπορεί η κοντόφθαλμη λογική να λέει πως ο Τσίπρας κοιτάζει τις πρώτες εκλογές, όμως το «τρικ» του είναι πως το μυαλό του βρίσκεται περισσότερο στις δεύτερες…

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.