Εκλογές 2023: Κι όμως, την βρήκε την άκρη ο Ηλίας Κασιδιάρης…

Πρώτη ηχηρή «τάπα» σε Κασιδιάρη

Δια της πλαγίας οδού.

Είναι ένα από τα πιο φλέγοντα ζητήματα των προσεχών εκλογών- αν, δηλαδή, στρέψει κανείς το βλέμμα μακριά από τη μάχη εξουσίας ανάμεσα στην Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ: η επιθυμία του Ηλία Κασιδιάρη να «κατέβει» στις κάλπες είναι εκπεφρασμένη εδώ και καιρό, με τις δημοσκοπήσεις μάλιστα να του δίνουν ένα ποσοστό που εύκολα τον βάζει εντός της Βουλής.

Μπορεί, ωστόσο, οι «Έλληνες» (όπως ονομάζεται το νέο του πολιτικό μόρφωμα) να πιάνουν ακόμα και κοντά στο 4% στα γκάλοπ που διεξάγονται πυρετωδώς αυτή την περίοδο, ωστόσο οι πιθανότητες του αποκλεισμού του από την Ολομέλεια του Α1 Τμήματος του Αρείου Πάγου, που θα πάρει την τελική απόφαση, είναι κάτι παραπάνω από αυξημένες.

Ο καταδικασμένος Χρυσαυγίτης προσπάθησε να ντριμπλάρει τον νόμο βάζοντας ως… μπροστινό και αρχηγό των Ελλήνων τον πρώην αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου Αναστάσιο Κανελλόπουλο, όμως γρήγορα έγινε αντιληπτό πως αυτό το μονοπάτι θα έχει STOP.

Ο κ. Κανελλόπουλος, ωστόσο, δεν έκατσε με σταυρωμένα χέρια: επανέφερε το κόμμα «ΕΑΝ», που είχε ιδρύσει ο ίδιος στις 13 Φεβρουαρίου του 2022 (αλλά ανέστειλε πρόσφατα τη λειτουργία του), κάνοντας και επισήμως αίτηση, μέσω αντιπροσώπου,  στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο Ηλίας Κασιδιάρης δε θα είναι- δε θα μπορούσε άλλωστε να είναι- υποψήφιος με το ΕΑΝ, όμως θα στηρίζει το κόμμα.

Τι σημαίνει αυτό;

Ότι το 3%, που είναι το απαιτούμενο ποσοστό για είσοδο στην Βουλή, δεν είναι απίθανο…

 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.