Καταλάβατε τι έκανε την Παρασκευή ο Κυριάκος Μητσοτάκης;

Καταλάβατε τι έκανε την Παρασκευή ο Κυριάκος Μητσοτάκης;

Πολιτικό... μασάζ.

Ένας μήνας. Ακριβώς ένας μήνας: οι εθνικές εκλογές της 21ης Μαΐου έρχονται με ταχύτητα πολιτικού φωτός, με την πρώτη προσφυγή στις κάλπες (γιατί δεδομένα θα υπάρξει και δεύτερη, ου μην και τρίτη…) να είναι πάρα πολύ σημαντική, μιας και θα δείξει σαφέστατα ποια είναι η τάση, καθώς οι δημοσκοπήσεις περισσότερο μπερδεύουν παρά βοηθούν στην αποτύπωση της πλήρους εικόνας.

Έχοντας στο μυαλό τον χρονικό ορίζοντα που είναι ολοένα και πιο πιεστικός, οι αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων εντείνουν τις εμφανίσεις τους και ανεβάζουν τους τόνους, μιας και ο ξεκάθαρος στόχος- τουλάχιστον για τους δύο μεγάλους «μονομάχους»- δεν είναι άλλος από την ανάληψη της εξουσίας.

Σ’ αυτό το πλαίσιο, λοιπόν, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για την υπογραφή της σύμβασης για την κατασκευή – αναβάθμιση του οδικού άξονα νοτιοδυτικής Πελοποννήσου, δήλωσε πως τα μνημόνια τα έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ (κάτι όχι ακριβές, είναι η αλήθεια…), ενώ στην συνέχεια δε δίστασε να κάνει «άνοιγμα» προς την πλευρά του Αντώνη Σαμαρά.

«Είναι δικό του έργο σε μεγάλο βαθμό. Ήταν αυτός ο οποίος σε πολύ δύσκολες συγκυρίες ωρίμασε τις μελέτες», είπε για τον πρώην αρχηγό της ΝΔ και πρωθυπουργό, με τον οποίον δε διατηρούσε και τις καλύτερες σχέσεις,

Είναι σαφές πως οι εντός του κυβερνώντος κόμματος διαφορές για την ώρα έχουν παραμεριστεί, καθώς Μητσοτακικοί-Σαμαρικοί και Καραμανλικοί συμπορεύονται (έστω κι αν όχι στον απόλυτο βαθμό), με μοναδικό στόχο τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας και στις εκλογές του 2023.

Θα το καταφέρουν; Η απάντηση σε έναν μήνα από τώρα.

Ακριβώς…

 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.