Ανατροπή στην ανατροπή: Η τελευταία δημοσκόπηση δείχνει «περίπατο» Μητσοτάκη

Ώρα ανακοινώσεων: Μεγάλη ανατροπή στα μέτρα απ’ τον Κυριάκο…

Αλλάζει η εικόνα όσο πλησιάζουμε στις εκλογές...

«Μία ανάσα» από τις εκλογές της 21ης Μαΐου βρίσκεται η Ελλάδα και σε λίγες ημέρες ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να επισκεφτεί την Κατερίνα Σακελλαροπούλου και να ζητήσει τη διάλυση της Βουλής.

Ο αρχικός σχεδιασμός για κάλπες μέσα στον Απρίλιο άλλαξε εξαιτίας του σιδηροδρομικού δυστυχήματος με 57 νεκρούς στα Τέμπη. Η ΝΔ είχε χάσει τη δυναμική της αλλά φαίνεται πλέον πως την ανακτά. Ενώ το κυβερνών κόμμα είχε φτάσει σε σημείο να έχει διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ στα όρια του στατιστικού λάθους, στο τελευταίο γκάλοπ της ΕΡΤ η διαφορά σκαρφάλωσε στις 4,4 μονάδες.

Στις 4,4 μονάδες είναι η διαφορά της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με το δεύτερο «γκάλοπ των γκάλοπ» της ΕΡΤ, καθώς οδεύουμε προς τις εκλογές 2023. Πρόκειται για δεδομένα που έχουν συγκεντρωθεί από οκτώ εταιρείες δημοσκοπήσεων και παρουσιάστηκαν στην εκπομπή της ΕΡΤ «Στο Κέντρο» με τον Γιώργο Κουβαρά.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η ΝΔ συγκεντρώνει 29%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ 24,6%. Ακολουθούν ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ με 9,5%, ΚΚΕ 5,8%, Ελληνική Λύση 4,1%, ΜέΡΑ25 με 3,7%, Έλληνες με 3,4%. Τα λοιπά κόμματα ανέρχονται σε 4,9%, ενώ η λεγόμενη «γκρίζα ζώνη», που περιλαμβάνει άκυρο-λευκό, αποχή, αναποφάσιστους, «Δεν γνωρίζω / Δεν απαντώ», φτάνει στο 15,1%.

Ανατροπή στην ανατροπή: Η τελευταία δημοσκόπηση δείχνει «περίπατο» Μητσοτάκη

Η μετάφραση των αποτελεσμάτων

Φαίνεται πως όσο περνάει ο καιρός η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ αυξάνεται υπέρ του κυβερνώντος κόμματος. Ομως γρίφο αποτελούν οι αναποφάσιστοι οι οποίοι μέχρι και σήμερα αποτελούν μεγάλο ποσοστό της εκλογικής «πίτας».

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.