Πέρασε στα ψιλά: Έπεσε στην αντίληψή σας τι έγινε φέτος το Πάσχα στην Ελλάδα;

Πανικός στο Μαρούσι: Πυροβολισμοί μετά από καυγά ζευγαριού

Οι επιχειρήσεις της ΕΛ.ΑΣ.

Το Πάσχα πέρασε και οι περισσότεροι βρέθηκαν με τους συγγενείς τους, άναψαν τις λαμπάδες τους και… έσκασαν στο φαγητό.

Ομως την περίοδο του Πάσχα η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε σε στοχευμένες αστυνομικές δράσεις από τις 14 ως τις 18 Απριλίου στο πλαίσιο υλοποίησης του στρατηγικού σχεδιασμού της Αστυνομίας για την αποτροπή και αντιμετώπιση της παραβατικότητας και της εγκληματικότητας, με αφορμή και την εορταστική περίοδο του Πάσχα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ οι δράσεις έγιναν σε όλη την επικράτεια με τη συμμετοχή αστυνομικών από διάφορες Υπηρεσίες και με ιδιαίτερη έμφαση σε περιοχές που παρατηρούνται αυξημένα περιστατικά παραβατικότητας.

Κατά τη διάρκεια των παραπάνω δράσεων ελέγχθηκαν 13.881 οχήματα και 16.343 άτομα ενώ έγιναν:

  • 121 συλλήψεις για διάφορα αδικήματα και για παραβάσεις Κ.Ο.Κ.,
  • 1.186 προσαγωγές,
  • 153 κατασχέσεις οχημάτων και
  • 219 ακινητοποιήσεις οχημάτων.

Παράλληλα βεβαιώθηκαν 2.862 παραβάσεις Κ.Ο.Κ. και 46 παραβάσεις της αντικαπνιστικής νομοθεσίας.

Στην Αττική οι δράσεις επικεντρώθηκαν, σε Αχαρνές, Ζεφύρι και Αγία Βαρβάρα, με τη συμμετοχή 117 αστυνομικών από Υπηρεσίες Τάξης, Ασφάλειας, Τροχαίας, Άμεσης Δράσης, ομάδων ΔΙ.ΑΣ και Ο.Π.Κ.Ε.

Στις παραπάνω περιοχές ελέγχθηκαν 238 άτομα και 97 οχήματα ενώ συνελήφθησαν 2 άτομα για κλοπή, προσήχθησαν 47 άτομα και βεβαιώθηκαν 18 παραβάσεις Κ.Ο.Κ.

Όπως επισημαίνει στην σχετική ανακοίνωση η ΕΛΑΣ, «οι στοχευμένες αστυνομικές δράσεις, που έχουν ως στόχο την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας και τη βελτίωση του επιπέδου ασφάλειας των πολιτών, θα συνεχιστούν με αμείωτο ρυθμό».

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.