Μετά τις δημοσκοπήσεις που «φωνάζουν» ντέρμπι: Ο Κυριάκος πατάει το κουμπί…

Μετά τις δημοσκοπήσεις που «φωνάζουν» ντέρμπι: Ο Κυριάκος πατάει το κουμπί...

Πρώτο κόμμα η ΝΔ; Μάλλον, αλλά...

Είναι σα να υπάρχει κατάπαυση (πολιτικού) πυρός: τις ημέρες του Πάσχα, ακόμα και σε μια τεταμένη περίοδο όπως η προεκλογική, οι πολιτικοί αρχηγοί κάνουν ένα διάλειμμα, ρίχνουν τους τόνους και περνάμε μια μικρή περίοδο… εκεχειρίας.

Επειδή, ωστόσο, στην πολιτική η «ειρήνη» δε διαρκεί παρά ελάχιστα, τα επιτελεία όλων των κομμάτων- και δη των δύο μεγάλων- ετοιμάζονται πυρετωδώς για τις «μετωπικές» των τελευταίων 30κάτι ημερών, μέχρις ότου να φτάσουμε στις κάλπες την 21η Μαΐου.

Όπως γνωρίζετε ήδη κι όπως έχουμε πει πολλάκις, οι δημοσκοπήσεις που δείχνουν την ΝΔ μπροστά πάνω των 5-6 μονάδων δεν πρόκειται να επιβεβαιωθούν. Το κυβερνών κόμμα είναι σαφέστατα πρώτο (δεν τίθεται αμφιβολία επ’ αυτού), όμως η διαφορά του από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι της τάξης του 2% με 3%- κάτι που μεταφράζεται, φυσικά, σε ντέρμπι, με την Νέα Δημοκρατία στο ρόλο του ξεκάθαρου φαβορί.

Ο Αλέξης Τσίπρας, όπως είδαμε, το… παλεύει με συνεχείς κινήσεις μέχρι να βρει την απόλυτη «βόμβα» των εκλογών και ν’ αντιστρέψει υπέρ του το κλίμα, όμως είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο πως ο νυν πρωθυπουργός δε μένει με σταυρωμένα χέρια- το αντίθετο.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές ο Κυριάκος Μητσοτάκης φυλάει έναν άσο στο μανίκι που θα τον τραβήξει τις επόμενες ημέρες, με τις πληροφορίες να λένε πως θα χρειαστεί μια πιο προσεκτική ματιά στο ψηφοδέλτιο επικρατείας της ΝΔ για να βγει το λαβράκι.

Υπομονή μερικές ημέρες και θα βγει και επισήμως στο φως η συγκεκριμένη κίνηση…

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.