Από την ανεξήγητη ζέστη στον… κατακλυσμό: Κι όμως, αυτός θα είναι ο καιρός την Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα

Έρχονται καταιγίδες, νοτιάδες και αφρικανική σκόνη

Αναλυτική πρόγνωση

Ξεκινάει σήμερα, Μεγάλη Δευτέρα (10/4), η Εβδομάδα των Παθών ή αλλιώς η Μεγάλη Εβδομάδα, η οποία και είναι αφιερωμένη στα Άγια Πάθη του Ιησού Χριστού. Οπως αναφέρεται, ονομάζεται Μεγάλη από την ανάμνηση των γεγονότων που διαδραματίζονται καθ’ εκάστη των ημερών αυτής, τα οποία θεωρούνται ιδιαίτερα σημαντικά για τη χριστιανική θρησκεία.

Σε ό,τι αφορά στα του καιρού φαίνεται πως η Μεγάλη Εβδομάδα ξεκινάει με βροχές στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Ο Γιάννης Καλλιάνος μίλησε για τον καιρό της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα και τα νέα δεν είναι ιδιαίτερα καλά για τους εξοδούχους!


Σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο που μίλησε στο newsit.gr, «έως και τη Μεγάλη Τρίτη (11.04.2023), ο καιρός θα είναι άστατος για τις περισσότερες περιοχές της χώρας, με βροχές κατά διαστήματα και τοπικές καταιγίδες. Από τη Μεγάλη Τετάρτη, 12 Απριλίου και στη συνέχεια, τα φαινόμενα των βροχοπτώσεων θα ξεκινήσουν να περιορίζονται, κυρίως στην Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και σε περιοχές του Ανατολικού Αιγαίου, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, ο καιρός θα είναι καλύτερος, με μεγαλύτερα διαστήματα με ηλιοφάνεια».

Στη συνέχεια, τονίζει ότι από τη Μεγάλη Τετάρτη (12.04.2023) θα ξεκινήσει να ανεβαίνει και η θερμοκρασία, όπου Μεγάλη Πέμπτη (13.04.2023) και Μεγάλη Παρασκευή (14.04.2023) ο υδράργυρος θα αγγίξει και πάλι στους 20 με 22 βαθμούς Κελσίου, για τις περισσότερες περιοχές της χώρας και θα έχουμε βελτιωμένο καιρό.

«Τη Μεγάλη Παρασκευή, 14 Απριλίου, ίσως έχουμε αραιές νεφώσεις, κατά διαστήματα και κάποιες τοπικές βροχές μόνο στα βορειοδυτικά τμήματα της χώρας. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, το Μεγάλο Σάββατο (15.04.2023) και την Κυριακή του Πάσχα (16.04.2023), εάν διατηρηθούν τα μέχρι τώρα προγνωστικά στοιχεία, περιμένουμε βροχές, κυρίως στα κεντροδυτικά τμήματα της χώρας.

Πιο συγκεκριμένα, στα Επτάνησα, στα δυτικά ηπειρωτικά και ίσως σε κάποιες κεντρικές ηπειρωτικές περιοχές. Βέβαια, δεν έχουν κατασταλάξει ακόμα τα προγνωστικά μοντέλα».

Τέλος, ο μετεωρολόγος, σημειώνει ότι «οι άνεμοι δεν θα προκαλούν προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες και γενικά οι συνθήκες θα είναι ευχάριστες για τα ταξίδια, για τις βόλτες και τον εορτασμό του Πάσχα, για τις υπόλοιπες περιοχές».

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.