Δηλαδή υπάρχει έστω και ένας που πιστεύει τα όσα καλά λέει για την Ελλάδα ο Ερντογάν;

Δηλαδή υπάρχει έστω και ένας που πιστεύει τα όσα καλά λέει για την Ελλάδα ο Ερντογάν;

Τι κρύβει η αλλαγή στάσης;

Μετά τον φονικό σεισμό των 7,8 Ρίχτερ στην Τουρκία η στάση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει αλλάξει… άρδην απέναντι στην Ελλάδα που έσπευσε από την πρώτη στιγμή να προσφέρει ανθρωπιστική βοήθεια.

Κατά τη διάρκεια δείπνου στα κεντρικά γραφεία του AKP, ο Ερντογάν αναφέρθηκε και στην Ελλάδα λέγοντας ότι η πρόσφατη καλή ατμόσφαιρα που επικρατεί με τη χώρα μας σχετικά με την ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο θα αξιοποιηθεί ως ευκαιρία για την επίλυση των προβλημάτων.

Ο Τούρκος πρόεδρος επισήμανε, μεταξύ άλλων, πως η Αγκυρα υποστηρίζει τα βήματα που συμβάλλουν στη σταθερότητα και την ειρήνη των Βαλκανίων και ότι παρά τις αδικίες που έχει υποστεί, η ένταξη στην ΕΕ παραμένει στρατηγικός στόχος για την Τουρκία.

Αν διαβάσει κανείς τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου θα δει… δύο πρόσωπα αφού είναι αντιφατικές. Μετά τις απειλές για τα νησιά στο Αιγαίο πλέον η Ελλάδα δεν είναι το «κακομαθημένο παιδί» της Ευρώπης αλλά ο καλός γείτονας.

Γιατί άλλαξε στάση ο Ερντογάν;

Η αλλαγή στάσης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν είναι τυχαία αφού η Τουρκία βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο, μετά μάλιστα και από χιλιάδες νεκρούς που καταπλακώθηκαν στα συντρίμμια εργολάβων – φίλων του προέδρου.

Ωστόσο, αυτή είναι μόνο η επιφάνεια και ο πραγματικός λόγος είναι άλλος: η Διεθνής Διάσκεψη Δωρητών που διοργανώθηκε από την Κομισιόν και τη Σουηδική Προεδρία της ΕΕ στις Βρυξέλλες, δεσμεύθηκε να διαθέσει 6,05 δισ. ευρώ για τους σεισμόπληκτους της Τουρκίας, ενώ πριν από τρεις ημέρες ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, ξεκαθάρισε ότι μπορεί να υπάρξει συμφωνία για την πώληση των F-16 στη γειτονική χώρα, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα χρησιμοποιηθούν για την απειλή βασικών συμμάχων και εταίρων των ΗΠΑ, όπως στην περίπτωση της Ελλάδας, της Κύπρου και της βόρειας Συρίας.

Αρα ο Ερντογάν είναι… ήσυχος για να πάρει χρήματα και θεωρείται δεδομένο πως αν επανεκλεγεί θα ξεκινήσει εκ νέου τις απειλές!

 

(Ελένη, για την αλλαγή στάσης του. Δεν είναι τυχαίο, είναι προεκλογική περίοδος και, το βασικότερο, υπάρχει κι αυτό που είχαμε γράψει:

Είναι δεδομένο πως άμα επανεκλεγεί και αν πάρει αυτό που θέλει, θ’ αλλάξει ξανά στάση γιατι διαχρονικά αυτό κάνει πάντα)

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.