Πατέρας Αντώνιος: Το ντοκουμέντο για να αποδείξει ότι δεν παρενόχλησε τον 19χρονο

Ο πατέρας Αντώνιος της «Κιβωτού του κόσμου» θα τιμηθεί με το Βραβείο Ευρωπαίου Πολίτη

Τι απαντά στον 19χρονο που ισχυρίζεται ότι ασέλγησε εις βάρος του

Ο πατέρας Αντώνιος «ξηλώθηκε» από τη διοίκηση της Κιβωτού του Κόσμου και πλέον βρίσκεται με την πρεσβυτέρα Σταματία στο Κρυονέρι, σε κατοικία που τους παραχώρησε ένας μοναχός από το Αγιο Ορος.

Ο «ασκός του Αιόλου» στην Κιβωτό άνοιξε μετά τις καταγγελίες για ασέλγεια εις βάρος τροφίμων από τον ιδρυτή της ΜΚΟ. Ο ίδιος αρνείται τα πάντα και στο «φως» της δημοσιότητας ήρθε το υπόμνημα των 110 σελίδων με τους ισχυρισμούς του.

Η καταγγελία του 19χρονου για ασέλγεια στη δομή της Χίου από ιδρυτή της Κιβωτού του Κόσμου ήταν αυτή που έφερε και το τέλος του πατέρα Αντώνιου από τη διοίκηση της «Κιβωτού».


Ο πατέρας Αντώνιος αναφέρει χαρακτηριστικά για τον 19χρονο: «Κατηγορούμαι για τη διάπραξη ειδεχθών αδικημάτων σεξουαλικής φύσεως σε βάρος ανηλίκων με αφορμή, κατ’ αρχάς τις δύο καταθέσεις του ενηλίκου σήμερα. Φέρομαι να ξεκινώ να τον παρενοχλώ σε ηλικία 17 ετών, παρά το γεγονός ότι φιλοξενείται στην Κιβωτό από την ηλικία των 6 ετών και αφού η μητέρα του είχε αναλάβει ήδη την επιμέλειά του. Μολονότι, περιγράφομαι ως δήθεν “παιδόφιλος”, που επιχειρώ να κακοποιήσω με κάθε ευκαιρία τον καταγγέλλοντα, ο ίδιος φροντίζω τη μεταφορά του στον Βόλο και την Καλαμάτα. Ποιος θύτης άραγε απομακρύνει το θύμα από τη σφαίρα την άμεσης επιρροής του;».

Οσο για την ασέλγεια, λέει επίσης πως ο 19χρονος είχε αποχωρήσει μήνες πριν κάνει την καταγγελία: «Ο καταγγέλλων φέρεται να εκβιάζεται από εμένα, αναφορικά με τη συνέχιση της οικονομικής βοήθειας προς τη μητέρα του, η οποία φιλοξενούνταν σε σπίτι της Κιβωτού. Ωστόσο, παρ’ όλο που ο ίδιος έχει αποχωρήσει από την Κιβωτό ήδη από τον Ιανουάριο του 2022 και η πρώτη κατάθεσή του δίνεται το Νοέμβριο του 2022, τίποτα δεν έχει αλλάξει όσον αφορά το status της μητέρας του και την παροχή βοήθειας προς το πρόσωπό της μέχρι την κατάθεσή του οπότε και εξαφανίστηκε η μητέρα του με δική της απόφαση».

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.